Skip to main content

Историята на един Шокофестивал… и още нещо

Фестивалът “Еврошоколад” – рай за шокоманиаците

Всяка година в продължение на 10 дни в средата на октомври в Перуджа се провежда традиционния фестивал “Еврошоколад”. Десетки павилиони подмамват посетителите с няколко килограмови калъпи шоколад с лешници, бадеми и люти чушки. Разнообразие не липсва – тук се предлага шоколад с канабис и пръчки шоколад във всякакви размери, форми и комбинации.

Сладко изкушение
Сладко изкушение

Шоколад или железария

Един от най-атрактивните павилиони по време на фестивала е отрупан с ръждива железария – чукове, кафеварки, болтове и гайки. Продава се на килограм и всичко е от шоколад!

Сладката железария
Сладката железария

Хитът  на фестивала

Безспорен хит на фестивала е шокобананът – половин банан на клечка, потопен пред очите ви в черен шоколад и овалян в нарязани на едро лешници.

Неустоимият шокобанан
Неустоимият шокобанан

Шококартата – що е то?

Шококартата представлява малко картонче, на гърба, на което трябва да откриете десет подаръка и безплатни дегустации от определени будки из целия фестивал. Подаръците обикновено включват горещ шоколад, гъст като боза, както и шоколадов ликьор.

Горещ шоколад
Горещ шоколад

“Шокопирин – А” – още една изненада

На фестивала се предлага и прословутият „Шокопирин –А“ – хапчета от натурален шоколад, които предпазват от лошо настроение, висок холестерол, атеросклероза, проблеми с имунитета… Без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката!

"Шокопирин-А"
“Шокопирин-А”

“Еврошоколад” – не само шоколад, а и забавление

„Еврошоколад“ е не само място за пазаруване. На няколко места се провеждат игри и състезания, а стената за катерене (естествено под формата на шоколад), позволява да погледнете отвисоко множеството хора долу.

Шокозабавление
Шокозабавление

Едно е ясно – „Еврошоколад“ е мястото да почувстваш Шококултурата! А ако не сте точно по времето на фестивала, няма място за притеснения, в Италия шоколадът е буквално на всяка крачка.

Пътувайте с нашите екскурзии до Италия и си подарете порция сладост!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons