Skip to main content

Подводна винарна – нима е възможно?

Възможно е и още как! Първата подводна винарна се появи в Хърватска, на брега на Адриатическо море. За феновете на виното тази атракция определено ще се хареса.

Подводната винарна
Подводната винарна

Посетителите могат да се гмурнат с професионални водолази и да видят всичко с очите си.

Водолаз с винен елексир
Водолаз с винен елексир

Как се случва магията?

Цялата магия се случва не само под водата. В началото виното отлежава три месеца на сушата, след което се налива в амфори с тясно  гърло и две дръжки, за да доузрее на дъното. Делвите са защитени с корк и два слоя каучук и са подредени в клетки.

Под водата
Под водата

Къде отлежават амфорите?

В подводната изба Edivo Vino, която се помещава в останките на потънал кораб, амфорите отлежават две години при температура от 150 С. Глиненият съд придава на виното специфичен аромат на борова гора. На дъното на морето по съдовете полепват корали и раковини, което ги превръща в атрактивен подарък за ценителите.

Амфора с корали и раковини
Амфора с корали и раковини

Дегустация на подводното вино

След изваждането, следва най-голямото удоволствие – да пийнете чаша „подводно“ вино. Вкусът е уникален, а преживяването – незабравимо.

Наздраве с "подводно вино"!
Наздраве с “подводно вино”!

Любителите на виното могат да се запишат на някоя от нашите екскурзии до Хърватска  и да се насладят на този омаен елексир от необичайната винарна, която са намира само на един час път от Дубровник.

Винарната
Винарната

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons