Skip to main content

Глух котарак стана оракул на световното

Глухият котак Ахил ще бъде официалният оракул на световното първенство в Русия.

Котаракът Ахил
Котаракът Ахил

Екстрасенсът Ахил

За Ахил, който е албинос, работата не е новост. Миналата година опашаткото разкрива способностите си на екстрасенс с прогнозите си за мачовете от Купата на конфедерациите.

Какъв е методът, който използва?

Методът, използван от „гадателя“ е изключително прост и приятен за него. В две панички със знамената на отборите, които ще се изправят един срещу друг, се поставя храна. Която паничка бъде предпочетена от Ахил, гарантира успех на съответния тим.

Оракулът в размисъл
Оракулът в размисъл

Добра спортна форма

За да е в добра спортна форма се световното първенство, Ахил се е подложил на спартански режим. От думите на ветеринарният лекар става ясно, че котаракът е е смъкнал 900 грама от теглото си. Той спазва специална диета и всеки ден е на тренажора – бяга в колело. Глухотата на котака пък му помага до развие още повече останалите си сетива и да бъде по-точен в прогнозите си.

Ежедневна подготовка
Ежедневна подготовка

Ермитажният котарак Ахил

Извън подготовката си за световното, Ахил е част от така наречените ермитажни котки, които живеят в прочутия музей и задълженията им са да унищожават плъховете и мишките на територията му. По този начин те помагат за опазване на ценните предмети на изкуството.

Ермитажните котки
Ермитажните котки

Октоподът Паул – легендата в предсказанията

Модата животни да предсказват футболни резултати се дължи на октопода Паул. От аквариума си той дава прогнози за мачовете на Германия на европейското първенство през 2008 г. и на световното през 2010 г. Успеваемостта му е смайваща – от 13 срещи на бундестима не познава как ще завършат едва две.

Легендарният Паул
Легендарният Паул

Пътувайте с екскурзиите ни до Русия – може пък там да откриете вашия оракул.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons