Skip to main content

В Исландия отвориха първото бирено СПА

Обикновено спа почивките са запазена територия за дамите. Мечта за всяка жена е да отиде с любимия си в прекрасен СПА курорт, където да изпита истинска наслада и удоволствие. Мъжете не са чак толкова запалени. Това обаче не се отнася до новия новия курорт в Исландия, където вместо вода за процедурите се използва… бира!

Биреното СПА
Биреното СПА

Къде се намира биреният СПА курорт?

Биреният курорт се намира в град Bjórböðin, Исландия. Комплексът е оборудван с извити дървени вани пълни със смес от млада бира, хмел, пивоварна мая и етерични масла, която успокоява тялото и подхранва кожата.

СПА в град Bjórböðin
СПА в град Bjórböðin

Нездравословна или полезна е бирата?

Бирата не е нездравословна, ако не се прекалява с количеството. Тя е много полезна, когато е направена правилно и не е филтрирана. Според създателите на СПА комплекса бирата може да действа подмладяващо на храносмилателната система и кожата на човек и това е, което те се опитват да правят.

 

Бирената вана ви очаква
Бирената вана ви очаква

Какво съдържа всяка вана?

Всяка вана е пълна с геотермална вода, с която Исландия е известна. Водата се смесва с голямо количество неферментирала бира, която е без мая. След това се добавя пивоварната мая, която съдържа голямо количество витамин В и е изключително полезна за кожата. Допълнително се слага хмел, етерични масла, соли за вана и малко от бирения сапун на СПА центъра. Всяка вана съдържа около 300 литра бира и минерална вода.

Необичайната вана
Необичайната вана

Какво ви очаква?

Всеки посетител може да се наслади на собствено помещение с индивидуална вана, която може да сподели и с приятел. Според клиентите първоначално усещането е странно, тъй като в бълбукащата вода на ваната плуват цели парчета зелен хмел. Но в момента, в който се потопите, цялото тяло се отпуска, а след това кожата се усеща мека и подмладена.

Потопете се смело, няма да съжалявате
Потопете се смело, няма да съжалявате

Не липсват и изненади

За да се изпита максимален комфорт, всяко помещение има собствена музикална система, от която може да подбирате любимата си музика. Има и друга изненада – навсякъде има кранчета, от които може да си налеете, колкото си поискате прясна бира, произведена в комплекса, която тече по специална канализация.

Наздраве!
Наздраве!

Пътувайте с нас до Исландия, страна, която ще остави у всеки от вас незабравими и вълнуващи спомени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons