Skip to main content

Камбоджа и девет причини да я посетите

Малкото кралство Камбоджа се намира в Югоизточна Азия и за разлика от своите съседи Тайланд, Лаос и Виетнам тя не се радва на толкова голяма популярност. Въпреки това Камбоджа има какво да предложи на туристите. Ето и девет причини да я посетите, ако планирате пътешествие на Изток.

Непознатата Камбоджа
Непознатата Камбоджа

1. Местната култура и хората

Кралството има много богата култура и история. Традиционните танци Апсара (Khmenr Apsara) и откритите пазари с местни стоки са нещата, които не бива да пропускате. Освен това местните жители са определяни като едни от най-гостоприемните и дружелюбни хора в Азия.

Традиционните танци Апсара
Традиционните танци Апсара

2. Най-ароматното кафе

Макар и малко известен факт, Камбоджа е родината на едни от най-ароматните и добри сортове кафе. Ако сте любители на истинското кафе, това е мястото, на което ще му се насладите.

Уханното кафе
Уханното кафе

3. Богата фауна и редки животински видове

Камбоджа изненадва с джунглите си, изпълнени с богато растително и животинско разнообразие. Едно от най-интересните животни, които може да видите тук, е речният делфин „Иравади“ (Irrawaddi river Dolphin), който е изчезващ вид. Най-висока концентрация от вида му живеят в река Меконг, тук в Камбоджа.

Речният делфин „Иравади“
Речният делфин „Иравади“

4. Плаващите села

Плаващи села определено не можеш да видиш всеки ден. Тонле Сап (Tonle Sap Lake) е най-голямото езеро в страната и е дом за множество водни птици, костенурки, видри и плаващи села.

Тонле Сап
Тонле Сап

5. Готварските турове

Кулинарният тур е най-добрият начин  да се запознаете най-добре с традиционната кухня. Продължителността им е приблизително четири часа, през които ще имате възможност да научите всичко за местните подправки и сами да сготвите вкусни традиционни ястия.

Насред прекрасната природа
Насред прекрасната природа

6. Обиколка с балон

Това е най-добрият начин да видите цялата красота на Камбоджа, планините и и морската ивица.

Пътешествие с балон
Пътешествие с балон

7. Храна за авантюристи

Камбоджа предлага голям избор от вкусни храни, нещо типично за екзотичните страни. Освен традиционните ястия обаче за авантюристите се предлагат и по-нетрадиционни неща като барбекю от скакалци, паяци и змии на скара, месо от плъх.

Екзотични храни
Екзотични храни

8. Невероятният исторически комплекс Ангкор

За по-голяма част от туристите това е една от основните причини да посетят Камбоджа. Историческо-археологическият комплекс е включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно историческо наследство. Комплексът е с обща площ от 400 кв. км и включва някои от най-старите будистки храмове в света.

Историческият комплекс Ангкор
Историческият комплекс Ангкор

9. Безкрайните девствени плажове

Ако искате да се насладите на истинска почивка, отдайте заслужено внимание на по отдалечените кътчета от плажната ивица, които ще ви очароват с красотата и спокойствието си.

Райските плажове
Райските плажове

Посетете с нас малко известната и загадъчна Камбоджа, която ще ви предложи безброй изненади и ще остави у вас трайни и незабравими спомени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons