fbpx Skip to main content

Муй Не – виетнамският Хаваи

Муй Не – някога и сега

Някога Муй Не бил изолиран участък от плажа, където туристите разпъвали палатките си. Днес тук има низ от крайбрежни ниски хотели и приказни градини покрай брега на морето.

Един романтичен хотел
Един романтичен хотел

Муй Не – процъфтяващият курорт с дълга история

Процъфтяващият курорт Муй Не, има много дълга история. Преди повече от триста години тук са се преселили много заселници от други места, главно рибари. Днес Муй Не е известен не само като курорт, но и като един от основните риболовни центрове на Виетнам. Тук жителите се занимават с риболов в открито море и рибарските села процъфтяват.

Риболовът е на почит
Риболовът е на почит

Пясъчната ивица на Муй Не

Муй Не разполага с пясъчна ивица дълга около 10 километра, която минава през едноименния нос. Пясъкът е снежнобял, водата – тюркоазена, а има и сенчести палмови горички.

Пясъчната ивица на Муй Не
Пясъчната ивица на Муй Не

Най-голямата атракция на Муй Не

Най голямата атракция на Муй Не е не плажът или екзотичните ястия, а зашеметяващите пясъчни дюни, които се простират няколко километра по бреговата линия, навлизайки няколко километра във вътрешността на Виетнам.

Пясъчните дюни на Муй Не
Пясъчните дюни на Муй Не

Муй Не – столицата на адреналина в Южен Виетнам

Простиращият се с километри плаж на Муй Не, привлича сърфисти и любители на слънцето от цял свят. Силният морски бриз превръща тропическия плаж в изключително популярна дестинация за любителите на уиндсърфинга. Средногодишната температура  е около 27 градуса, а климатът е горещ и сух през по-голямата част от годината.

Раят за любителите на уиндсърфинга
Раят за любителите на уиндсърфинга

Муй Не – какво да очакваме?

Летният курорт е един от най-красивите места във Виетнам. Разположен е в непосредствена близост до морския бряг и една от най-посещаваните туристически дестинации. Тук е изпълнено с луксозни хотели, ресторанти и заведения, които ще задоволят и най-претенциозните клиенти.

Привлекателни заведения
Привлекателни заведения

Феновете на миди и рапани ще останат във възторг от богатия избор от екзотични перлени миди, изхвърлени от бурното Южнокитайско море. А за любителите на екзотичните ястия, из улиците са разпръснати множество заведения, които предлагат удивително вкусни морски дарове, както и ястия със змийско, мише или крокодилско месо.

Курортът Муй  Не във Виетнам предлага отлична почивка, сърфинг, плуване в топла вода и разходки по пясъчни дюни, особено красиви в светлината на залязващото слънце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons