fbpx Skip to main content

Дубай Фрейм – новата забележителност в Дубай

В Дубай се появи нова сграда,  която е на път да се превърне в забележителност. Нарича се “Дубай Фрейм”. Новата архитектурна забележителност  е висока 150 метра и струва почти 68 милиона долара. Има две кули, свързани с 93-метров мост.

"Дубай Фрейм"
“Дубай Фрейм”

„Дубай Фрейм“ – история в един кадър

Сградата е вдъхновена от идеята да бъде показана старата и новата архитектура на Дубай, в един кадър – „минало и настояще“.

Архитект на сградата е Фернанадо Донис, който проектира новото чудо на Дубай след 926 други предложения. Според Хюсеин Насър Лотах, началник в община Дубай „идеята е да се направи нещо като като забележителност, но също така сградата да предоставя различни услуги и възможности за забавления и място за срещи“.

„Дубай Фрейм“ – грандиозно инженерно изкуство

От откриването си през януари 2018  година тази архитектурна структура, която се намира в парка Забил се превръща в любимо място за гости и жители на града.

Фантастична панорама

Изгледът, който се открива от „Дубай Фрейм“ от височина 150 метра буквално спира дъха. Оттук се вижда целият град сякаш на длан – старият квартал, блестящите води на Арабския залив, дюните на арабската пустиня и смайващите небостъргачи на Марина Дубай са пред очите ви в пълното си великолепие.

.

Гледката от “Дубай Фрейм”

Уникалният стъклен мост

На „Дубай Фрейм“ не бива да се пропуска разходката по кристалния стъклен мост, който е първият в региона. Мостът със стъклен панел от 25 квадрата  свързва две паралелни кули, разположени на разстояние 93 метра един от друг. Стъпването върху него създава усещането, че сякаш се движите над 150-метрова пропаст. Стъкленият панел е изработен от най-качествени материали, което го прави по-силен от стомана.

Стъкленият под
Стъкленият под

Дубай Фрейм“ – на границата между минало и настояще

„Дубай Фрейм“ разкрива града от два различни ъгъла. На север се вижда Стария Дубай и Дубай Крийк с традиционните барове и традиционни базари. На юг се простира очарователният Ню Дубай със зашеметяващи небостъргачи, блестящи пристанища и необичайна архитектура – един истински модерен метрополис. Като гледате през стоманената позлатена рамка Дубай се разкрива пред вас в двата си облика. На долния етаж има фантастичен музей, който ви потапя в историята на града чрез прожекции, аудио-визуални обекти и изкуствено пресъздадени мъгла и аромати. В музея се показва как ще изглежда метрополисът след 50 години.

Във вътрешността на "Дубай Фрейм"
Във вътрешността на “Дубай Фрейм”

Входът за „Дубай Фрейм“

Влизането в „Дубай Фрейм“ с електронен билет, който се показва на специално устройство, което позволява на туристите бързо и лесно да достигнат до атракцията.

Футуристичният „Дубай Фрейм“ е като „тунел за пътуване във времето“,  който ви отваря виртуалния свят на миналото и бъдещето на Дубай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons