fbpx Skip to main content

Коледа в Дубай – истинско чудо

Колкото и да е неочаквано за едно мюсюлманско емирство, по време на коледните празници Дубай се преобразява до неузнаваемост.

Коледа в Дубай
Коледа в Дубай

Слънце, 25 градуса  и…сняг!

Дубай се изпълва с коледни дръвчета, внесени от Европа, празнична декорация, пухкав (изкуствен) сняг и всички традиционни цветове, свързани с Коледа.

Коледа насред пустинята
Коледа насред пустинята

Дядо Коледа, коледно дърво и снежни човеци

Да, в Дубай по време на празника има всичко това. И това не е никак чудно, тъй като близо 85% от населението в емирството са чужденци. Именно тази многонационалност е причината Коледа да се празнува, както навсякъде другаде по света. Снегът е достатъчен, за да могат децата да се потъркалят в него и дори да си направят снежен човек. Могат да посетят Дядо Коледа и неговите елфи.

Коледният фестивал в Дубай - невероятно, но факт
Коледният фестивал в Дубай – невероятно, но факт

Украсени молове и драстични намаления

Дубай е истински шопинг рай през цялата година, но по време на Коледа моловете се надпреварват кой да е по-богато украсен и с повече стоки. Провеждат се специални събития и празненства, а за клиентите намаленията са неустоими.

Коледните молове
Коледните молове

Вдъхновение за деца и възрастни

Коледата е не само купон и пазаруване, а вдъхновяващ празник, който събира деца и възрастни от всички националности и религии. Това е времето когато всички не само празнуват заедно и се веселят, а отбелязват и Рождество Христово. Тук има няколко църкви, в които има богослужения и се раздава безплатен обяд за бедните.

Вдъхновяващата Коледа
Вдъхновяващата Коледа

Празникът вдъхва живот

Празниците съживяват стари приятелства и създават нови. Приятели и семейства си ходят на гости и си пожелават Весела Коледа. Сервира се ликьор, кафе и захаросани бадеми.

Една нетрадиционна Коледа
Една нетрадиционна Коледа

Типичното ястие за обяд се нарича „Kubbeh“ (кубех или кибех), който се приготвя от булгур или стрито жито с подправки. Прави се по различни начини.

Традиционното ястие "кубех"
Традиционното ястие “кубех”

Ако искате да избягате някъде за Коледа, заповядайте с нас в Дубай. Дядо Коледа наистина идва в Дубай – тук нищо не се затваря и забавленията нямат край!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons