fbpx Skip to main content

Коледните базари в Кьолн – вълшебна многолика Коледа

Кьолн – крайречният град

През декември живописният немски крайречен град, четвъртият по големина в Германия, предлага на гостите си седем романтични коледни базара. Всеки от тях има собствена атмосфера и програма, но където и да отидете, отвсякъде ще сте оградени от ангели, елфи, фигури на Св. Николаус и на Дядо Коледа. Ароматът на печени бадеми, канела и греяно вино се носи навсякъде под топлата светлина на коледните звезди.

Коледният Кьолн
Коледният Кьолн

Имате богат избор. Сред най известните коледни базари е този пред Кьолнската катедрала, който е и един от най-шумните.

Коледният базар “Домът на гномите”

Непринуден коледният базар “и идиличен с провинциалното си излъчване коледен базар „Домът на гномите“ може да се открие в центъра на Стария град. Традиционни работилнички, прекрасно украсени колибки, малки алеи и скрили се на всеки ъгъл симпатични гномчета, придават на празника омаен чар.

"Домът на гномите"
“Домът на гномите”

Вълшебният базар на Ангелите

Вълшебният коледен базар на Ангелите е най-старият коледен базар. Посетителите на Ангелския пазар ще бъдат омагьосани от кокетните дървени колибки и качествените продукти, представени в самото сърце на Кьолн. Там се продават очарователни ръчно изрисувани коледни играчки и изящни сувенири. Тези, които искат, може да хапнат ароматни джинджифилови сладки и да опитат от традиционния зимен пунш.

Базарът на ангелите
Базарът на Ангелите

Приказният базар на “Рудолфплац”

Приказният коледен базар на „Рудолфплац“ е най-добър избор за семейства с малки деца. Темата на 60-те колибки от комплекса е приказките на братя Грим. Децата могат да посвирят коледни песни с Бременските музиканти, да похапнат сладки изкушения с Хензел и Гретел и да потанцуват с Пепеляшка.

Коледният базар на "Рудолфплац"
Коледният базар на “Рудолфплац”

Коледният базар в Градската градина

Коледният базар в Градската градина е артистичен, с оригинален стил и е обвързан с природата и традициите. Той е различен, защото дава на посетителите си уникалната възможност да забравят стреса покрай коледното пазаруване. Хората сядат по пейките сред дърветата и се наслаждават на греяно вино, традиционна яхния и вкусни тарталети – всичко с продукти собствено производство. За доброто настроение се грижат кукловоди, разказвачи на приказки и джаз оркестър на живо.

Базарът в градската градина
Базарът в градската градина

Крайбрежният коледен базар

Елегантният крайбрежен коледен базар пред Шоколадовия музей е разположен сред живописния пейзаж на река Рейн и предлага подбрани продукти и вълнуваща програма. Всички желаещи могат да си купят апетитен макет на Готическата Катедрала, направен от шоколад.

Крайбрежният базар
Крайбрежният базар

Плаващият коледен базар

Изненада е най-големият плаващ коледен базар в Европа, от който се открива магическа гледка към Стария град и Кьолнската катедрала. Автентичните сергии и колибки са разположени на борда на кораба „Мис Вапен от Кьолн“. Естествено не липсват и примамливите кулинарни вкусотии.

Плаващият Коледен базар
Плаващият Коледен базар

Пътувайте за Коледа и се потопете в неповторимата празнична атмосфера на редица градове в Еропа и по света!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons