fbpx Skip to main content

Скритите забележителности на Париж

Всяка година Париж привлича милиони туристи,  а романтичният град е идеално подготвен за тях – информационните табелки и гидовете са навсякъде.  В Париж обаче има още много места, които привличат местни и туристи отново и отново.

Парижките кабарета

Всички, които отиват в Париж, не пропускат „Мулен Руж“, макар и отвън.

Мулен Руж
Мулен Руж

Кабарето обаче, не е единствено по рода си. Крейзи Хорс, Муглер, Бореа – всички те са заведения от световна класа. Представленията са неповторими, а изпълненията са направо брилянтни.

Крейзи Хорс
Крейзи Хорс

Представления с финес

Представленията са еротични, но изпълнени с финес и красота. Макар че билетите не са евтини, преживяването определено си заслужава. Ако искате да усетите духа на Париж, не се колебайте и за миг, оставете си една вечер за кабаре.

Кабаре "Муглер"
Кабаре “Муглер”

Театър Одеон и катакомбите

По-малко известният театър Одеон не бива да се пропуска. Сградата е не само изключително красива, но и доста интригуваща.

Театър "Одеон"
Театър “Одеон”

Освен лабиринта от коридори и скрити врати, в най-дълбоката част на сградата има изход към парижките катакомби.

Парижките катакомби
Парижките катакомби

Катакомбите ще ви очароват – те разкриват една нова страна на Париж с неговата дългогодишна история  и промените през вековете. Любителите на мрачната атмосфера могат да  посетят стената от черепи.

Черепите в катакомбите
Черепите в катакомбите

Музеят на Дали

Мнозина свързват Салвадор Дали с известните му картини, но той също има и не малко скулптури.  Музеят се намира в близост до църквата Сакре Кьор, в която се съхранява уникална колекция от сюрреалистични творби.

Салвадор Дали
Салвадор Дали

Скулптурите са изработени предимно от злато и скъпоценни камъни, които предизвикват въображението със странните си форми и мотиви. Макар и малък, в музея има какво да се види.

Салвадор Дали
Салвадор Дали

Пътувайте до Париж, градът, който никога няма да спре да ви очарова!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons