fbpx Skip to main content
Най-добрите квартални ресторанти във Венеция

Най-добрите квартални ресторанти във Венеция

А Бекафико (A Beccafico)

Прекрасна квартална тратория (trattoria), открита през 2009 г., която създава впечатлението, че съществува от години, с отлично и вежливо обслужване. Когато е топло, има маси в Campo Santo Stefano, където сервират до късно вечер. Менюто не е богато, но всичко, което предлагат, е хубаво. Адрес: Campo Santo Stefano (00 39 041 527 4879; www.abeccafico.com). Цената на един обяд или вечеря е около 100 евро за двама.

A Beccafico
А Бекафико

Ал Арко (All’Arco)

Това е безумно малко местенце, което работи само по обедно време близо пазара Риалто (Rialto market), където няма къде да завъртиш и една скарида, но успешно превърнато в място за хранене. Тук се сервират ястия и продуктите, които се използват, са в зависимост от сезона. Собствениците влагат много страст по отношение на венецианската храна, а ентусиазмът им по отношение на сервирането е впечатляващ. Няма маси, но има перфектен бар-плот с ciccheti (снакс) като baccalla mantecato (солена треска), bigoli in salsa (дебели спагети в сос от аншоа и лук) и sardele in saor (малки сардини в оцет със сладко-кисел сос). Това е място, където неизбежно се стига до дискусии за храна и готвене. Адрес: Calle dell’Occhialer (00 39 041 520 5666). Работно време от 8-15 ч. от понеделник до събота.

Al Arco
Ал Арко

Тратория Антике Карампане (Trattoria Antiche Carampane)

Това е малко, уютно заведение, скрито в затънтена уличка в района Сан Поло, в което може да се хапне изключително добре. Предлага наистина местни, трудни за откриване венециански специалитети като cassopipa (спагети с пикантен сос от морски дарове) и отлично fritto misto (морска храна на скара) с moeche (раци с меки черупки). Има и страхотна винена листа, а Пиера и семейството й те карат да се чувстваш наистина у дома, горди са, че са венецианци и се отнасят с топлота към всички, които искат да излязат извън туристическите места. Адрес: Calle de le Carampane, San Polo (00 39 041 524 0165; www.antiche carampane.com). Цената на обяд или вечеря е около 110 евро за двама. Затворено е в неделя и понеделник.

Antiche Carampane
Тратория Антике Карампане

Далла Мариса (Dalla Marisa)

Надали може да се намери нещо по-типично местно от това място. Dalla Marisa е истинско откритие и само за 15 евро тук предлагат най-хубавия обяд. Меню няма, но, когато попитате, ще ви информират дали предлагат риба, месо или, през зимата, дивеч. Претъпкано е с местни клиенти и всичко е абсолютно прясно и се приготвя на момента от възрастните дами в кухнята. Адрес: Cannaregio 652b, Fondamenta san Giobbe (00 39 041 720211). Цената на вечеря или обяд  е около 70 евро за двама. Отворен е всеки ден (обяд се сервира само в понеделник, сряда и неделя).

venice_marisa_int
Далла  Мариса

Ла Паланка (La Palanca)

Този скромен бар-тратория, който работи само на обяд, се намира на главния кей Giudecca с изглед към Zattere. От масите навън се открива гледка към Giardini покрай камбанарията на “Сан Марко” до Porto Marittimo. Винаги е пълно с местни и менюто на добра цена включва не само традиционни ястия, като ризото с калмари и талиателе  с манатарки, но също и по-екзотични ястия като пикантни късчета риба с пролетни зеленчуци. Отношението е винаги много приятелско, а за десерт правят прекрасен шоколадово-бадемов кейк. Адрес: Giudecca 448 (00 39 041 528 7719). Цената за обяд или вечеря е около 45 евро за двама. Затворено е в неделя.

 

La Palanca.jpg
Ла Паланка

Да Романо (Da Romano)

Този ласически рибен ресторант е един от най-добрите в света. Храната е здравословна, вкусна и добре представена. Картините на стената са прекрасни. Адрес: Via Galuppi 221, Burano (00 39 041 730030; www.doromano.it.). Цената е около 80 евро за двама. Затворено е във вторник.

Da Romano
Да Романо

Ла Кантина (La Cantina)

Ако си търсите простичко местенце, където да пийнете шприц или prosecco (пенливо вино), и да хапнете за мезе сирене или колбаси, препоръчваме ви това място на Страда Нуова.  Франческо, главният готвач е вманиачен (в добрия смисъл) по качеството на съставките в неговите cicchetti (чикети –типичен ордьовър, който представлява малки хапки от раци, месо, скариди или риба тон, към които може да има варено яйце, запържени зеленчуци, стафиди или кедрови ядки). Той прави също и невероятни плата от сурова риба с capelonghe (миди бръснач), които са толкова пресни, че се движат! Адрес: Cannaregio (00 39 041 522 8258). Затворено е в неделя.

bar_la_cantine_u0a0975
Ла Кантина

Остерия Л’Орто деи Мори (Osteria LOrto dei Mori)

Комбинация от простота и изисканост на декора и морска храна в едно наскоро отворено заведение в сърцето на Cannaregio  (Канареджио), недалеч от църквата Tintoretto Madonna dell’Orto. Живописният площад Campo dei Mori, на който се намира, получава името си от четирите статуи от XIII век на търговци, вградени в стените на околните дворци. Когато времето е хубаво, седнете отвън, кварталът е хубав и е далеч от туристическите маршрути, а ежедневният живот, който минава през погледа ви е пленителен. Обслужването е чудесно, а цените са повече от прилични за Венеция. Адрес:  Campo dei Mori (00 39 041 524 3677; www.osteriaortodemori.com). Цената на обяд или вечеря е около 75 евро за двама. Затворено е във вторник.

L'Orto dei Mori
Остерия Л’Орто деи Мори

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.