fbpx Skip to main content
Apple иска да покори Шан-з-Елизе

Apple иска да покори Шан-з-Елизе

Американската компания е в преговори за отварянето на магазин Apple Store на „Шан-з-Елизе” №114

Apple иска най-сетне да се настани на най-красивия булевард на света! Според информация на вестник „Фигаро” американската фирма е в много напреднала фаза на преговори с цел да се настани на бул. „Шан-з-Елизе” №114, където сега има магазин на IKKS и бутик на Weston, както и адвокатска кантора за бизнес дела Shearman&Sterling, която заема пет или шест етажа от сградата над магазините.

Weston Paris
Бутикът на производителя на луксозни обувки Weston.

Apple преговаря със собственика на сградата, групата за луксозни имоти EPI (Bonpoint, Piper-Heidsieck, Weston…), за да наеме цялата сграда, т.е. над 6000 м2, включително и гаража в подземието с около 110 паркоместа. Компанията иска да отвори магазин Apple Store, офиси за своя Генерален щаб в Париж и зала за спектакли, по подобие на залата в един от берлинските им магазини. Това, обаче, няма да може да стане преди 2018 г. Това е необходимото време, за да могат сегашните наематели да се изнесат, а изобретателят на iPhone да преустрои помещенията по свое усмотрение. Сумата на предвидения наем била приблизително около 12 милиона евро годишно.

Orange Paris
Само най-големите световни марки имат място на Шан-з-Елизе.

За да приеме Apple, който ще подпише договор за наем за 12 години, EPI започна да „разчиства“ сградата. Заради предложеното убедително обезщетение, IKKS прие да затвори своя магазин до края на годината. Shearman&Sterling предвижда да се премести до средата на 2016 г. в XVII арондисман на Париж. Ресторантът Mood, който заемаше фасадата на сградата откъм ул. „Вашингтон” вече е затворил от известно време. Що се отнася до преместването на бутика Weston, притежаван от собственика на сградата, това очевидно не представлява проблем.

Mood restaurant Paris
Помещаващият се до скоро в същата сграда ресторант Мууд.

Отварянето на магазин Apple Store на Шан-з-Елизе е неизбежно за тази марка, която търси представителността и потока от хора на най-реномираните търговски улици.

В Ню Йорк Apple Store е на “Пето Авеню”. В Хонг Конг има магазин на Causeway Bay, втората най-скъпа търговска улица на света. Настаняването на “Шан-з-Елизе”, точно срещу ресторант “Фукет’с”, е логично и последователно, още повече, че напоследък „народните” марки биват сериозно изместени от булеварда.

Fouquets-Paris
Един от най-известните ресторанти на авеню Шан-з-Елизе – Фукет’с.

В средата на 2014 г. заведението за бързо хранене Quick бе заместено от американския бижутер Тифани. На мястото на бившата любима на парижани книжарница Върджин, през 2018 г. ще се настанят Галериите Лафайет…

Apple вече има два магазина в столицата Париж, един в близост до Триумфалната арка Карусел и един до Операта Гарние, а скоро ще отвори врати и трети магазин в „Сан-Жермен де Пре”. Трябва да кажем, че това не е първият опит на компанията да открие търговски обект на „Шан-з-Елизе”. Преди няколко месеца тя проявява интерес към №102 на легендарния булевард, освободен от известния нощен клуб Queen.

cafe_on_champs_elysees

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.