fbpx Skip to main content
Екскурзия или индивидуален пакет да изберем?

Екскурзия или индивидуален пакет да изберем?

В този кратък блог ще се опитаме да отговорим на горния все по-често срещан въпрос. Както обикновено и двата варианта имат своите плюсове и минуси. Трябва добре да ги претеглите, за да се спрете на услугата, която най-много би подхождала на Вас.

Какво представляват организираните екскурзии на Руал Травел?

Организираните или както още се наричат групови наши оферти са пакети, обикновено включващи:

  • всички разноски по транспорта;
  • водач-придружител, който пътува с групата през цялото време, организира съответните мероприятия, отговаря на въпроси, упътва, помага при възникнали проблеми и тн;
  • местни екскурзоводи, които правят беседите;
  • настаняване в съответния хотел.
Туристическа група

Груповите пакети са с фиксирано отпътуване, продължителност и програма, от които не могат да се правят отклонения, освен в случаи на крайна необходимост. Както подсказва името, пътувате с група, съставена от други наши клиенти. Това Ви дава възможността да се запознаете с нови хора, които споделят страстта за пътуване и опознаване на нови култури, но пък от друга страна трябва да се съобразявате с цялата група и да следвате програмата.

При организираните екскурзии може да се постигне много по-изгодна цена, тъй като общите разходи (транспорт, разходи за водач и пр.) се разделят между всички пътуващи. Това е и едно от най-големите преимущества на този вид пакети.

Заедно е по-забавно

Какво Ви предлагат индивидуалните пакети?

Най-голямото преимущество на индивидуалните пакети определено е свободата, която получавате. Ограничени сте само от датите на самолетния Ви билет и местата за настаняване, които сте резервирали. Кои забележителности да посещавате, колко време да им отделяте, кога да сте на едно или друго място, колко свободно време да си оставите зависи изцяло от Вас.

Екскурзия или индивидуален пакет да изберем? 3

С тази свобода идват и някои трудности – самостоятелно трябва да организирате програмата си, да преценявате какво искате да посетите и с колко време разполагате. Сами трябва да се разбирате с местните и да уреждате транспорта си, да се ориентирате и намирате най-подходящите забележителности.

Екскурзия или индивидуален пакет да изберем? 4

Кое да изберете?

Предпочитанията са винаги много субективни, така че трудно можем да дадем ясен отговор, който би задоволил всеки. Най-общо препоръките ни са че същинските почивки на море, СПА или ски курорти спокойно могат да се правят с индивидуални пакети. Когато обаче става дума за екскурзии и маршрути, особено такива, включващи големи градове или дори няколко държави, е добре да се включите към организирана програма – цената обикновено е по-изгодна, а в замяна получавате професионално обслужване и програма, изпълнявана в немалка част от случаите, в продължение на десетки години.

Екскурзия или индивидуален пакет да изберем? 5

Приканваме Ви да изберете Вашата почивка с нас, била тя организирана или индивидуална, ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.