fbpx Skip to main content
Емблематичният Шанз Елизе с нова „зелена” визия

Емблематичният Шанз Елизе с нова „зелена” визия

Едно от най-известните места в света – Шанз Елизе ще бъде преобразено най-рано през 2024-та година, когато се очертава Париж да бъде домакин на Летните Олимпийски игри.

Ембелматичният Шанз-Елизе с нова „зелена” визия 1

За новата му визия са отделени около 300 милиона, които да помогнат и възвърнат блясъка и красотата на легендарния булевард. Многократно е коментирано колко безинтересен и сив е станал той за парижаните. Единствено туристите проявяват все още интерес към него.

В плановете на това преобразяване влизат цели, които не само да върнат красотата на известния булевард  и интереса на парижани и туристи, но и да отговарят на идеите на обществото и света за опазването на планетата. Затова трафикът ще бъде намален наполовина (за момента минават около 60 000 превозни средства на ден), част от лентите ще бъдат превърнати в пешеходни зони, които ще са обсипани с дървета и зеленина, за да се подобри качеството на въздуха.

Ембелматичният Шанз-Елизе с нова „зелена” визия 2

Идеята е дори да се създадат специално обезопасени зони пред Триумфалната арка, където хората свободно и безопасно да правят снимки, тъй като в момента туристите често застават по средата на пътя за желаните снимки.

Ембелматичният Шанз-Елизе с нова „зелена” визия 3

Това преобразяване несъмнено ще „съживи” това толкова известно място в Париж. Специалните места за сядане и отдих покрай зеленината ще привлича не само туристи, но и парижани, които искат да се насладят на спокойствието и красотата на своя град.

Насладете се на магическата френска столица с нашите предложения!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.