fbpx Skip to main content
Индийски традиции и ритуали

Индийски традиции и ритуали


Индия е страна на цветове, култура, зашеметяващи гледки и любопитни красиви кътчета. Индия е и страна с богати история, култура, бит и традиции! 

Индийските празници

Празниците в Индия са нещо, което не се вижда всеки ден. Този народ празнува с любов, шум и цветове! Няма как да си представим тези празници без доброто настроение, музиката, специалните танци, и разбира се, впечатляващата индийска кухня.

На първо място е редно да споменем един от най-известните празници – Дивали. Дивали е фестивал на светлините като традицията повелява да се палят маслени лампи, украсяват се домове и улици със светлинки, които да символизират победата на светлината над тъмнината. 

Индийски традиции и ритуали 1

Ганеш Чатути също е почитан индийски празник. Чества се раждането на Ганеш – богът с глава на слон, изключително почитан от хиндуистите. Празникът трае цели 11 дни, като подготовката за него предполага украсяване на дома с шарени предмети, цветя и платове, сред които да се постави и глинен облик на бога.

Индийски традиции и ритуали 2

Холи е от най-добре познатите индийски празници, независимо от каква народност е човек. Фестивалът на цветовете не предполага някакво специално приготовление или специални традиции, но представлява истинско забавление. Хвърлят се цветни прахове, които оцветяват дрехите и кожата и създават великолепна цветна магия.

Индийски традиции и ритуали 3

Ритуали в Индия

Сред най-важните ритуали и традиции в Индия влизат пуджа, медитация, тихи молитви, йога, рецитиране на писания от Бхагавад Гита, участие в сатсанг (молитвени срещи), извършване на благотворителна дейност и възпяване на името на техния любим Бог.

Индийски традиции и ритуали 4

Сватбите

Индийските сватби са нещо, което впечатлява целия свят. Обикновено се празнува в продължение на три дни, като самата церемония по сключване на брак се случва на третия ден. По традиция младоженците и гостите носят цветни традиционни дрехи. Обичаите включват зрелищно пристигане както на булката, така и на младоженеца. Специалните традиции включват и изрисуването на ръкатата на булката с къна. 

Индийски традиции и ритуали 5

Обичаи при индийско погребение 

Погребенията в индийската култура са от изключителна важност, като традициите и обичаите на една каста могат да се различават от тези на другите. Тялото на починалия се кремира, като дотогава стои у дома. Семейството и близките на починалия извършват ритуали като поставяне на етерични масла върху главата на починалия, поставяне на ръцете му в позиция на молитва, поставяне на гирлянд от цветя около тялото, както и лампа близо до главата му.

Индия е едно от местата, които човек задължително трябва да посети през живота си. От Руал Травел Ви предоставяме възможността да се насладим на тази прекрасна страна заедно! Разгледайте предложенията ни тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.