fbpx Skip to main content
Интересни книги за пътешественици – да подарим емоция тази Коледа

Интересни книги за пътешественици – да подарим емоция тази Коледа

Коледа, освен време за прекарване с близките, пътуване или забавления, е и времето да се отпуснем. Да се отдадем на почивка и да се насладим на спокойствието около нас и да помечтаем. Както се казва по Коледа се сбъдват чудесата – какво по-хубаво от това да помечтаем с хубава книга в ръка за някое красиво място. А кой знае? За Новата година желанието ни може и да стане реалност! Днес ще Ви споделим 10 книги, които можете да подарите на себе си и близките си, с които да се пренесете на чудни места. А ако се вдъхновите и искате да посетите тези дестинации наистина, то знаете – ние сме винаги насреща. 

“Гръцко синьо” от Анита Димитрова

Започваме с една слънчева страна – любима Гърция. Тази книга съчетава в себе си всички елементи на пътеводител, пътепис и албум. Авторката разказва за известни и не толкова известни туристически маршрути. Разкрива красотата им, но не спестява и голата истина за по-тъмните страни, резултат от “ненаситния туризъм”. Тази книга ще Ви пренесе в топла Гърция, в дълбокото синьо, но и ще Ви разкрие и елементи, за които най-вероятно не сте знаели. 

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 1

“Над облаците” от Килиан Жорнет

“Над облаците” не е художествена литература. Тази книга е личната изповед на Килиан Жорнет – почетен член на спортния елит. В нея той споделя опита си, натрупаните знания, ценни уроци, дава ни поглед над това как да сбъднем мечтите си, как да се наслаждаваме на планината. Килиан Жорнет безброй пъти надскача физическите възможности не само в кариерата си, но и с изкачването на връх Еверест. Той е от хората, които обичат да тестват пределите на физическите и психическите си сили, както разказва и в книгата си. 

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 2

“Ще се видим на пиацата” от Франсис Мейс

Тази цветна история ни представя Италия в нова светлина за нас като туристи. Тази Италия, която е позната само на местните, до която ние трудно бихме се докоснали. Франсис Мейс заедно със съпруга си обикалят Италия и я опознават отблизо благодарение на своите кулинарни пътешествия. Книгата представя страната с нов, още по-красив облик, който те кара да мечтаеш за малките улички и кулинарни изкушения. Историята разкрива съкровища, които не могат да се открият в обикновени пътеводители и ги обрисува с красотата на думите по незаменим начин. 

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 3

“Да изживееш норвежката мечта” от Ерик Дрегни 

Въпреки че Ерик Дрегни е от норвежко потекло, авторът не е подготвен за всичко, което страната му поднася.Прадядо му напуска страната, когато тя е една от най-бедните в света. А сега Ерик Дрегни се завръща в нея, когато тя е една от най-силните и успешните, за да изживее норвежката мечта. Норвегия го запленява с невероятни и уникални по рода си гледки, природни забележителности, култура, нрав, интересни хора и още по-интересна история. Потопете се и Вие в тази далечна, скандинавска красота! 

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 4

“Мечтани пътешествия”

Тази книга е приказна комбинация от 500 дестинации в целия свят. Разказва не само за прелестните места, които да посетите, но и как най-добре да уловите духа и настроението на всяко едно от тях. Преминава през Северното сияние, иглу във Финландия, през целия свят, та чак до Античния театър в Пловдив. Книгата ще Ви пренесе на толкова много места, гарантирано ще Ви размечтае и ще Ви потопи във впечатляващи култури. 

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 5

“Къде и кога да отидем”

“Къде и кога да отидем” е впечатляващ пътеводител по месеци. Придружена от впечатляващи снимки книгата е разграфена за всеки месец от годината, като разказва за зашеметителни места, забележителности, фестивали и любопитни дестинации. Книгата Ви съветва кога е правилното време да посетите конкретно място, за да му се насладите максимално. Един от най-добрите и ценни пътеводители, с които човек може да се сдобие и с помощта, на който да планира своята почивка.

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 6

“Радостта от живота по френски” от Доминик Баро и Люк Милар

В тази книга двамата автори умело опровергават митовете за сърдитото и студено поведение на французите. Говорят за насладата от живота, пленителния чар на Франция, която я прави световноизвестна и предпочитана дестинация, за радостта и удоволствието, с което трябва да живеем миговете си. “Радостта от живота по френски” ще Ви потопи в любопитната култура и философия на Франция по незаменим начин. 

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 7

“Малкото кафене в Копенхаген”  от Джули Каплин 

“Малкото кафене в Копенхаген” събира в себе си история за любовта, смелостта, опознаването на нови места и култури, като потапя читателя в красотата на хюга. Джули Каплин ни разказва за спокойната философия на датчаните и обрисува с думи всички кулинарни изкушения, до които се докосват героите, по начин, по който пренася и нас в топлината и уюта на малко кафене в Копенхаген. Книгата задълбочава в много повече от само дестинация, показва как едно далечно пътешествие може да промени цялата нагласа и съществуване на един човек. 

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 8

“Да се изгубиш нарочно” от Крис Захариев

Тази книга можем да определим като албум и кутия със спомени. Пътешествие и приключение, което авторът изживява лично. Едно незабравимо преживяване из забравените места в България, никому неизвестните бабини къщи, поляни, улички и спиращи дъха гледки. “Да се изгубиш нарочно” ни показва родината ни в нова светлина. Изважда ни от повърхностното и материалното и ни подсеща колко много можем да изживеем, колко много все още не сме открили и как да му се насладим напълно. Книгата ще привика емоционалното във всеки един пътешественик, който я държи в ръцете си и ще го вземе със себе си на приключението написано на нейните страници. 

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 9

Пътешествия за мечтатели

Книгата разказва 19 истории за различни впечатляващи герои. Всеки със своята уникална история и силен дух. Идеална книга за някой спокоен следобед, в който да се насладите на вдъхновяващите преживявания на тези герои. Да се отпуснете и оставите реалността да се движи, докато Вие сте се потопили в красотата на “измисленото”.

Интересни книги за пътешественици - да подарим емоция тази Коледа 10

Пожелаваме Ви да пътуваме и приключенстваме заедно още много през новата година! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.