fbpx Skip to main content
Кралят на Тайланд – екстравагантен и богат

Кралят на Тайланд – екстравагантен и богат

Крал Маха Ваджиралонгкорн (66 г.) е сред едни от най-богатите монарси в света. А, колкото до неговата екстравагантност и бурен живот, определено е сред най привличащите внимание монарски в света.

Кралят на Тайланд - екстравагантен и богат 1

Пумипон Адулядет или още наричан Рама IX, е дългогодишният владетел на Кралство Тайланд, цели седем десетилетия. След смъртта му през 2016 г. престола наследява единственият му син Маха Ваджиралонгкорн. Коронясването, обаче, се извършва през 2018 г., след траурния период в памет на крал Пумипон.

Кралят на Тайланд - екстравагантен и богат 2

Маха Ваджиралонгкорн приема наследственото име Рама Х, но  решава да запази монаршеското си име, с което е известен по цял свят. Интересен факт е, че на коронясването си той сам е сложил своята корона, тежаща около 7 кг. чисто злато.

Кралят на Тайланд - екстравагантен и богат 3

Надниквайки зад интригуващия живот на сегашния престолонаследник, ще видим, че той е бил изпратен да учи в Европа, а след завършване на средното си образование отива да учи в Австралия, където следва в австралийска военна академия. Там се учи да пилотира хеликоптери и изтребители и, в знак на почит, е произведен в генералски чин.

Кралят на Тайланд - екстравагантен и богат 4

Може да се каже, че въпреки еднаквите възгледи, които е споделял с баща си, Рама Х не спазва традиционните начини на управление. Още с встъпването си на власт той променя Конституцията на Тайланд, а също така участва в политическия доста по-директно от баща си. Медиите разкриват любопитни факти за начина на живот на сегашния крал, но неговите появи пред хората са сравнително по-редки от тези на предшественика му. Някои хора го описват като потаен и дистанциран, което години наред му е пречило да изгради доверие сред сънародниците си.

Кралят на Тайланд - екстравагантен и богат 5

Учудващо публичен е и любовният живот на краля. Досега той е имал четири брака, като последният е сключен дни преди коронясването му. Последната му жена, Сутхида Тиджай (40 г.), е бивша стюардеса на „Тай еъруейз“.

Кралят на Тайланд - екстравагантен и богат 6

Той я прави командир на охраната си, а по-късно, по време на своето коронясване, я провъзгласява за кралица Сутхида. Предишните бракове са били като кратка приказка с неочакван край. От тях, обаче, кралят се е сдобил с наследници – петима синове и две дъщери. Само един от синовете е признат за наследник. Не е тайна, че по време на своите бракове кралят е имал и любовници.

Кралят на Тайланд - екстравагантен и богат 7

Като един от най-богатите владетели в света, имуществото на Маха Ваджиралонгкорн се оценява на над 30 млрд. долара. Той има много резиденции в Германия, където често пътува за отдих и развлечения, пилотирайки сам собствения си самолет „Боинг-737“.

Ако сме събудили любопитсвото Ви, разгледайте офертите ни до Тайланд, за да опознаете владенията на този интересен монарх!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.