fbpx Skip to main content
Най-посещаваната туристическа дестинация

Най-посещаваната туристическа дестинация

Излезе статистиката за 2017 г. за това коя е била най-посещаваната турестическа дестинация. И, въпреки жълтите жилетки, изненади няма. Най посещаваната туристическа дестинация за 2017 г. отново е Франция с 88,9 милиона туристи. Франция държи първенството за първа туристическа дестинация, откакто съществува статистика.

Най-посещаваната туристическа дестинация 1

Изненада обаче има във второто място. За първи път то се заема от Испания, която има 9% ръст през 2017 г. и отчита 82,2 милиона туристи.

Най-посещаваната туристическа дестинация 2

САЩ, които традиционно заемат второто място, през 2017 са на трето, като отбелязват спад от 4% и отчитат 72,9 милиона туристи. Според експерти резултатите от анкети показват, че това се дължи на фигурата на настоящия американски президент, който предизвиква антипатия у мнозина.

Най-посещаваната туристическа дестинация 3

На четвърто място е Китай, на пето – Италия, на шесто – Мексико, на седмо – Великобритания. За отбелязване е, че осма е Турция с 39,9 милиона туристи. На девето и десето място са Германия и Тайланд.  

Най-посещаваната туристическа дестинация 4

Излезе също така и статистиката за най-посещаван музей в света през 2018 г. и това е парижкият Лувър с 10,2 милиона посетители. От тях три четвърти са били чужденци, сред които 1,5 милиона американци и 1 милион китайци. Предишният рекорд на Лувъра беше през 2012 г., когато той отбеляза 9,7 милиона посетители. След спада, дължащ се на терористичните заплахи и въпреки миналогодишните безредици в Париж, дължащи се на протестите на т. нар. жълти жилетки, Лувърът отново неустоимо привлича тълпите жадни туристи.

Най-посещаваната туристическа дестинация 5

Тази година се очакват нови върхове на цифрите за посетители, особено в края на годината, когато се открива изложбата, посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи, която ще продължи от 11.11.2019 до 29.01.2020. Огромният брой посетители стана труден за организиране и, в полза на тяхната собствена сигурност и тяхното собствено спокойствие, от 01.07.2019 музеят Лувър престана да продава билети на касите си. Билети можете да си купите само онлайн, като се купуват билети, валидни за определен час, което не е лошо, защото поне избягвате големите опашки. Понякога, когато не се достигне съответният капацитет посещения за деня, касите отварят след 14.00 ч. Но, за да сте сигурни, че ще видите Лувъра, когато отидете в Париж, купете си билети онлайн, преди да тръгнете.

Следващите музеи в топ десятката на най-посещаваните музеи за 2018 г. са:

  • Нацианалният музей в Пекин;
  • Музеят Метрополитен в Ню Йорк;
  • Ватиканските музеи в Рим;
  • Галерията Тейт в Лондон;
  • Националната галерия в Лондон;
  • Националната галерия във Вашингтон;
  • Ермитажът в Санкт Петербург;
  • Музеят Виктория и Албърт в Лондон.
Най-посещаваната туристическа дестинация 6
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.