fbpx Skip to main content
Новите музеи отварящи врати тази година

Новите музеи отварящи врати тази година

За щастие на всички туризмът вече се възражда, а тази година отварят и дори напълно нови музеи! Представяме Ви пет от най-впечатляващите – някои от тях вече можете да посетите свободно, други се очакват да отворят врати до края на годината.

Музеят Мунк в Осло

Мунк музеят отвори врати през май месец и изложените творби ще бъдат там до 1-ви октомври на тази година. Музеят се намира в Осло и съдържа множество картини от известният норвежки художник Едвард Мунк. Освен картините му ще бъдат изложени и над 15 000 негови скици, скулптори и стотици други притежания на твореца. НА 22-ри октомври се предполага да отвори врати новият музей в Бьорвик (квартал на Осло), където картините и предметите на Едвард Мунк да останат за постоянно.

Новите музеи отварящи врати тази година 1
Източник: Commons Wikimediaр Автор: Premeditated

Големият Египетски музей в Гиза

Големият Египетски музей ли още известен като Музей Гиза е най-големият археологически музей в света и е разположен в Кайро, Египет. В него ще бъдат изложени културни наследства и съкровища от Древен Египет, както и пълната колекция артефакти от гробницата на Тутанкамон (някои от тях ще бъдат показвани за първи път). Датата, на която ще отвори музеят още не е известна, но се твърди, че ще бъде по-късно през 2021 г. Повече за новият египетски музей можете да прочетете ТУК.

Новите музеи отварящи врати тази година 2
Източник: Wikimedia Commons, Автор: Djehouty

Франсоа Пино в Париж

Цели 21 години, след като известният френски милионер обявява, че иска да построи музей, в който да бъде изложена личната му колекция от над 10 000 творби на автори от целия свят, най-сетне постигна целта си.  Музеят отвори врати през май и стойността на колекцията надминава 194 млн. долара. Билети може да се закупите онлайн.

Новите музеи отварящи врати тази година 3
Източник: Wikimedia Commons, Автор:
Indefini

М+ в Хонконг

М+ музеят на „съвременна визуална култура”, събира на едно място културното богатство от XX и XXI век на Азия. Освен с впечатляващите си изложби, културният център запленява и с архитектурата си. Фасадата на сградата е изцяло обсипана в LED светлини и екрани, на които ще се излъчват кадри, свързани с музея. След повече от десетилетие М+ се очаква да отвори врати до края на годината.

Новите музеи отварящи врати тази година 4
Източник: Wikimedia Commons, Автор: Wing1990hk

Музей Хумболт Форум в Берлин

Музеят се намира в сградата на Пруския дворец в Берлин и печели името „немският еквивалент на Британския музей”.  Официалното му откриване се състоя дигитално през декември миналата година, но вече може да бъде посещаван! Изложените колекции включват изкуство изцяло извън Европа, включително и редица произведения на Маите.

Новите музеи отварящи врати тази година 5
Източник: Wikimedia Commons, Автор: Ernstol

Вижте нашите екскурзии, с които можете да посетите тези държави – мъничета:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.