fbpx Skip to main content
Щъркелите Драго и Драга – новите любими звезди

Щъркелите Драго и Драга – новите любими звезди

Може и да сте чували тези имена на двата щъркела, превърнали се в новата онлайн сензация. Те са двойка щъркели от село Драгушиново, община Самоков. Селото се слави с това, че е едно от най-населените с активни щъркелови гнезда в България.

Щъркелите Драго и Драга - новите любими звезди 1

Двойката стават популярни след поставянето на камера в проект “Живот за птиците”, координиран в партньорство от ЧЕЗ Разпределение България и Българско дружество за защита на птиците, която заснема и излъчва техния живот онлайн. Двете птици печелят сърцата на хората много бързо и лесно се превръщат в любима тема на много от нас.

През май 2020 се раждат три малки щъркелчета – Вяра, Надежда и Любов. Тази година двойката отглежда ново поколение от четири малки.

Щъркелите Драго и Драга - новите любими звезди 2

Камерата носи освен добро насторение, красива гледка и невиждани кадри за любопитните хора, но и съществена информация за начина на живот на тези птици – навиците им, грижите им за семейството, как Драго пази Драга от дъжда, докато тя мъти сгушена в гнездото. Известно е, че щъркелите са моногамни и винаги заедно отглеждат семейството си – а с тази камера можем да се любуваме на незаменимите кадри 7 дни в седмицата по 24 часа.

Както добре знаете, щъркелите са запалени пътешественици – всяка година прелитат хиляди километри, за да посетят отново любимите си места. Точно като нас! Открийте местата, на които и Вие бихте се връщали всяка година с нас ТУК 🙂

Порадвайте се и Вие и на семейството на Драго и Драга. Кадрите на живо можете да намерите тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.