fbpx Skip to main content
Американската верига за кафе Starbucks навлиза в Италия

Американската верига за кафе Starbucks навлиза в Италия

Starbucks – в центъра на Милано

Италия е всеизвестна с прекрасното си вкусно кафе – елате на някоя от нашите екскурзии, за да го опитаме заедно!

Американската верига за кафе Starbucks сензационно обяви, че през 2018 г. ще открие първия си обект в центъра на финансовия квартал в Милано.

Веригата Старбъкс
Веригата Старбъкс

Стъпването на американската кафе верига на италианския пазар, никак няма да е лесно в страна, където пиенето на кафе се е превърнало в религия, а хубавата чаша кафе се смята за основно човешко право.

Италианско кафе
Италианско кафе

Още се помни денят, когато през 80-те години на миналия век Макдоналдс открива първото си заведение в Рим на Площад Испания (Piazza di Spagna).

Макдоналдс
Макдоналдс

Татко Карло – Slow food срещу Fast Food

В деня на откриването, на отсрещния ъгъл застава Карло Петрини с огромно количество паста, която раздава безплатно на минувачите. По този начин известният като Татко Карло създател на движението Slow food (Бавно хранене), изразява протеста си срещу навлизането на Fast Food (Бързо хранене) в Италия. Това е и главната причина Starbucks да отлага толкова дълго навлизането си на италианския пазар.

Карло Петрини
Карло Петрини

Окончателното решение най-накрая е взето, след като главният изпълнителен директор на веригата Хауърд Шулц вижда изоставения Дворец на пощите (Palazzo Delle Poste).

Дворец на пощите
Дворецът на пощите

“Пекарната”

Това няма да бъде просто поредното кафене от веригата, а част от проекта „Roastery“ (Пекарна), каквито има само няколко в света. Първата е открита в Сиатъл през 2014 г. и се планира такива да се отворят в Ню Йорк, Шанхай и Токио.

Roastery (Пекарна)
Roastery (Пекарна)

В пекарните всеки може да избира от специални селекции кафени зърна, да проследи процеса на печенето им и да избере как да бъдат сервирани – с филтър, сифон, преса и т.н.

Различни видове кафе
Различни видове кафе

Дългогодишната мечта на Шулц

В интервю за Файненшъл Таймс Шулц споделя, че с “Пекарната” ще осъществи своята „30-годишна мечта“.

„Мечтата на компанията винаги е била да затвори цикъла и да отвори кафенета в Италия“, заявява Шулц.

Хауърд Шулц
Хауърд Шулц

Бунтът срещу Starbucks 

Срещу осъществяването на тази мечта обаче е подета огромна анти-кампания, в която се включват хора от всякакви възрасти, цели фирми и политически партии. Бунтът срещу експанзията на Starbucks взривява социалните мрежи, разпростира се отвъд пределите на Италия и обединява хора от цял свят в защита на родината на еспресото.

Starbucks
Starbucks

Какво предстои да се случи, ще покаже времето. А докато сме в очакване, присъединете съм някоя от екскурзиите ни до прекрасната Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.