fbpx Skip to main content
Гренадир пъб в Лондон – уютен и приветлив, когато го няма призрака

Гренадир пъб в Лондон – уютен и приветлив, когато го няма призрака

Има удивителни кътчета в Лондон, в които усещането за пулсиращата столица внезапно изчезва. Едно такова място е в Белгравия, близо до ръмжащия трафик на Найтсбридж. Минете покрай импозантните каменни фасади на ул. “Уилтън Кресент” (Wilton Crescent) и навлезте в по-малката уличка “Уилтън Роуд” и, като завиете наляво, пред вас се разкрива идилична гледка.

Central London Rent Rates Reach £5000 A Month
Белгравия

Тристагодишният пъб под дърветата е боядисан в патриотично червено, бяло и синьо. Табелата изобразява войник с шапка от меча кожа, а ярко червена будка стои от лявата страна на стълбите, които водят към входа.

grenadier pub

Гренадирите, назначени през 1656 г. като лична охрана на крал Чарлс ІІ, били разквартирувани в казарми на същото място до 1818 г. При затварянето на казармите офицерският стол бил превърнат в пъб, който не се е променил кой знае колко оттогава.

Grenadier
Гренадири

Гренадирите позират пред Бъкингамския дворец, старият дървен бар е запазил куполната си форма, а в салона Уелингтън отзад се сервират апетитни ястия.

the-grenadier Wellington Room
Салонът Уелингтън

Снимки, репродукции и изрезки от вестници, облепени по стените, съхраняват военната история и историята на пъба.

aPub Photos

Снимка показва вечерята във Ватерло и ежегодното честване на поражението на Наполеон, организирано от херцога на Уелингтън за другарите му в лондонската му резиденция.

WaterlooBanquetWilliamSalter
Вечерята във Ватерло

Много вероятно е самият херцог да е пиел тук с офицерите си. Забавленията им невинаги са се отличавали със стил. Говори се, че, по време на едни пиянски запой, един от подчинените му е хванат в лъжа на карти. Другарите му така зверски го пребили, че той издъхнал пред пъба. Повече подробности не се знаят, но се смята, че инцидентът се е случил през септември. Този месец заведението се сковава от смразяващ студ. Виждат се стъпки, чуват се стонове и мистериозна фигура се движи тихо през стаите. Така че, бъдете предпезливи, ако се отбиете в Клуба на гренадирите през септември 🙂

Duke_of_Wellington_Photo_cleaned
Херцогът на Уелингтън

Банкнотите, подписани от гостите и закачени на тавана над бара, целят да умилостивят призрака.

grenarier money 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.