fbpx Skip to main content

Дворецът Белведере – любимецът на виенчани

Виена – изобилие от разкошни дворци

Не е изненада, че австрийската столица изобилства от дворци. Хофбург с приказните си бални зали, библиотека, апартаментът на Сиси и Франц Йозеф и още много други експозиции. Дворецът Албертина е един от най-престижните художествени галерии в света, а Шьонбрун е изключителен със своя разкош и представяне.

Приказният Хофбург
Приказният Хофбург

Дворецът Белведере – любимо място на виенчани

Дворецът Белведере е особено любимо място не само на виенчани, а и на всички гости на града. Изисканост, уникална архитектура, изящна фасада, впечатляващи симетрични градини, приказна гледка от хълма и… световният шедьовър на Гюстав Климт „Целувката“. Дворецът Белведере е събрал в себе си красота, история и култура.

Бароковият Белведере
Бароковият Белведере

Построяването на Белведере

Изключителният бароков дворец е построен през 1721-1722 година по поръчка на Евгений Савойски. Сградите са две – „Долно Белведере“ – по-малката, която тъне в позлата и в тях могат да се видят скулптури от Средновековието.

Разкошният Белведере
Разкошният Белведере

„Горно Белведере“ –картинната галерия

„Горно Белведере“ представлява уникална картинна галерия. Именно тук може да се види световно известната „Целувка“  на Густав Климт. На картината художникът е изобразил себе си и любимата си Емилия Фльоге. Родоначалникът на виенския сецесион се свързва със стила ар нуово. В галерията могат да се видят и творби на Оскар Кокошка и Егон Шиле, съвременници на Климт.

Густав Климт с известната "Целувка"
Густав Климт с известната “Целувка”

Разходката сред бароковия разкош на двореца Белведере ви кара да забравите за времето. Тук то преминава неусетно, а виенското кафе-меланж ще ви накара да осъзнаете невероятната магия на това място.

Неустоимото кафе меланж
Неустоимото кафе меланж

Не се колебайте и потегляйте към Виена, града, който няма как да не ви очарова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.