fbpx Skip to main content
Интересни факти за Япония

Интересни факти за Япония

Япония е уникална азиатска островна нация, чиято история датира от хиляди години. Това е специален свят, който се превърна в силно просперираща територия, запазвайки своите традиции. Столицата на страната е известният град Токио. Туризмът е добре развит, поради което дестинацията е избирана често за пътуване. Какво не знаете за тази страна?

Интересни факти за страната

Япония е страна с изключително богата култура. Не е тайна за никого, че тя е много по-различна от европейските държави и ще ви е нужно да прекарате доста време, за да разкриете нейните тайни. Ето обаче няколко интересни факти:

  • Висока гъстота на населението – Япония е малка държава, разположена на повече от 6 хиляди острова, с площ от около 378 хиляди квадратни километра. Тя е една от най-гъсто населените страни в света. Тук живеят почти 127 милиона души, като в столицата са преброени почти 14 милиона жители. Официалният език е японският;
  • Страна на традициите – въпреки приетите демократични ценности, Земята на Изгряващото Слънце запазва своята монархия. Императорът остава символ на единството на японците и лоялността към техните традиции;
  • Култът към природата – японците уважават много природата си. Дори и в милионните мегаполиси няма да ви е трудно да намерите множество паркове и зелени кътчета. Животът в Япония спира, когато започва сакура или цъфтежа на вишните, които изобилстват из улиците и парковете. Японците временно забравят за работата си, а парковете са пълни с хора. Периодът на О-ханами символизира началото на местните пикници в природата;
  • Хачико – една от най-известните забележителности в Япония е паметника на познатото из целия свят куче Хачико. Това е истинска история, чиято екранизация прави мястото изключително известно и желано за посещение от милиони туристи.

Има още много интересни факти за Страната на изгряващото слънце, но най-добрият начин да се запознаете с тях, е да я посетите. Това е приключение, което определено ще си заслужава.

Климат и географско положение

Японският архипелаг се намира на източния бряг на азиатския континент. Общата площ на Япония е 377,435 кв км., като се състои от 4 основни острова и хиляди по-малки. Климатът е умерен, като лятото може термометрите да достигнат до +38 градуса, а зимата до студените -15 градуса по Целзий. 

Това е една държава, която със сигурност има какво да даде на света и която ще остави невероятни спомени във всеки, който успее да я посети!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.