fbpx Skip to main content
Карнавалният ангел прелита над Венеция

Карнавалният ангел прелита над Венеция

Всяка година над десетки хиляди души се събират на площад „Сан Марко“ във Венеция, за да присъстват на традиционния „Полет на ангела“.  Той бележи началото на карнавалните празненства в италианския град.

Карнавалният ангел прелита над Венеция 1

Денят на откриването         

По традиция в деня на откриването – събота, се провежда шествие на девойки в средновековни костюми, наречено празникът на Мариите. Според една стара история в началото на  Х век пирати отвлекли дванадесетте най-красиви жени от града. Тогавашният дож Пиетро Кандиано ги спасява със своята армада. Жените са върнати обратно, а събитието се отпразнува с пищни церемонии.

Карнавалният ангел прелита над Венеция 2

Кога се явява „Ангелът“?   

Обикновено преди обяд смелият ангел се спуска елегантно от камбанарията на площад „Сан Марко“, завързан на въже, дълго над 80 метра над участниците на един от най-известните карнавали.

Началото на „Полета на ангела“

Една от най-старите истории за „Полета на ангела“ е тази от времето на Ренесанса.

През далечния ХVІ век един турчин- акробат на гости във Венеция се обзалага, че ще скочи от камбанарията на базиликата „Сан Марко“. По двойно въже, от лодката му на кея, той се изкачва до камбанарията на базиликата „Сан Марко“ и прави скок. Венецианците са толкова поразени и възхитени, че решават да го изпълняват като номер в карнавалните тържества.

Карнавалният ангел прелита над Венеция 5

Карнавалът с маски във Венеция е най-старият и най-големият в Европа. Открийте „Полета на ангела“ днес и се отдайте на веселие, неподозирани страсти и символично  изгорете маските си на площад „Сан Марко“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.