fbpx Skip to main content

Коледа в Дубай – истинско чудо

Колкото и да е неочаквано за едно мюсюлманско емирство, по време на коледните празници Дубай се преобразява до неузнаваемост.

Коледа в Дубай
Коледа в Дубай

Слънце, 25 градуса  и…сняг!

Дубай се изпълва с коледни дръвчета, внесени от Европа, празнична декорация, пухкав (изкуствен) сняг и всички традиционни цветове, свързани с Коледа.

Коледа насред пустинята
Коледа насред пустинята

Дядо Коледа, коледно дърво и снежни човеци

Да, в Дубай по време на празника има всичко това. И това не е никак чудно, тъй като близо 85% от населението в емирството са чужденци. Именно тази многонационалност е причината Коледа да се празнува, както навсякъде другаде по света. Снегът е достатъчен, за да могат децата да се потъркалят в него и дори да си направят снежен човек. Могат да посетят Дядо Коледа и неговите елфи.

Коледният фестивал в Дубай - невероятно, но факт
Коледният фестивал в Дубай – невероятно, но факт

Украсени молове и драстични намаления

Дубай е истински шопинг рай през цялата година, но по време на Коледа моловете се надпреварват кой да е по-богато украсен и с повече стоки. Провеждат се специални събития и празненства, а за клиентите намаленията са неустоими.

Коледните молове
Коледните молове

Вдъхновение за деца и възрастни

Коледата е не само купон и пазаруване, а вдъхновяващ празник, който събира деца и възрастни от всички националности и религии. Това е времето когато всички не само празнуват заедно и се веселят, а отбелязват и Рождество Христово. Тук има няколко църкви, в които има богослужения и се раздава безплатен обяд за бедните.

Вдъхновяващата Коледа
Вдъхновяващата Коледа

Празникът вдъхва живот

Празниците съживяват стари приятелства и създават нови. Приятели и семейства си ходят на гости и си пожелават Весела Коледа. Сервира се ликьор, кафе и захаросани бадеми.

Една нетрадиционна Коледа
Една нетрадиционна Коледа

Типичното ястие за обяд се нарича „Kubbeh“ (кубех или кибех), който се приготвя от булгур или стрито жито с подправки. Прави се по различни начини.

Традиционното ястие "кубех"
Традиционното ястие “кубех”

Ако искате да избягате някъде за Коледа, заповядайте с нас в Дубай. Дядо Коледа наистина идва в Дубай – тук нищо не се затваря и забавленията нямат край!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.