fbpx Skip to main content
Коледа в Дубай – истинско чудо

Коледа в Дубай – истинско чудо

Колкото и да е неочаквано за едно мюсюлманско емирство, по време на коледните празници Дубай се преобразява до неузнаваемост.

Коледа в Дубай – истинско чудо - 1

Слънце, 25 градуса  и…сняг!

Дубай се изпълва с коледни дръвчета, внесени от Европа, празнична декорация, пухкав (изкуствен) сняг и всички традиционни цветове, свързани с Коледа.

Коледа в Дубай – истинско чудо - 2

Дядо Коледа, коледно дърво и снежни човеци

Да, в Дубай по време на празника има всичко това. И това не е никак чудно, тъй като близо 85% от населението в емирството са чужденци. Именно тази многонационалност е причината Коледа да се празнува, както навсякъде другаде по света. Снегът е достатъчен, за да могат децата да се потъркалят в него и дори да си направят снежен човек. Могат да посетят Дядо Коледа и неговите елфи.

Коледа в Дубай – истинско чудо - 3
Коледният фестивал в Дубай – невероятно, но факт

Украсени молове и драстични намаления

Дубай е истински шопинг рай през цялата година, но по време на Коледа моловете се надпреварват кой да е по-богато украсен и с повече стоки. Провеждат се специални събития и празненства, а за клиентите намаленията са неустоими.

Коледа в Дубай – истинско чудо - 4
Коледните молове

Вдъхновение за деца и възрастни

Коледата е не само купон и пазаруване, а вдъхновяващ празник, който събира деца и възрастни от всички националности и религии. Това е времето когато всички не само празнуват заедно и се веселят, а отбелязват и Рождество Христово. Тук има няколко църкви, в които има богослужения и се раздава безплатен обяд за бедните.

Коледа в Дубай – истинско чудо - 5
Вдъхновяващата Коледа

Празникът вдъхва живот

Празниците съживяват стари приятелства и създават нови. Приятели и семейства си ходят на гости и си пожелават Весела Коледа. Сервира се ликьор, кафе и захаросани бадеми.

Коледа в Дубай – истинско чудо - 6
Една нетрадиционна Коледа

Типичното ястие за обяд се нарича „Kubbeh“ (кубех или кибех), който се приготвя от булгур или стрито жито с подправки. Прави се по различни начини.

Коледа в Дубай – истинско чудо - 7
Традиционното ястие “кубех”

Ако искате да избягате някъде за Коледа, заповядайте с нас в Дубай. Дядо Коледа наистина идва в Дубай – тук нищо не се затваря и забавленията нямат край!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.