fbpx Skip to main content
5-те най-известни древни градове на Мексико

5-те най-известни древни градове на Мексико

Мексико е мечта за всеки пътешественик. Тук е осеяно с останки от ацтеките, маите, толтеките и други древни култури. Освен вече известните досега уникални древни градове, учените продължават да откриват невероятно красиви по-малки руини, които са истинско предизвикателство.

5-те най-известни древни градове на Мексико - 1
Древно Мексико

Предлагаме ви едно пътуване в древно Мексико.

#5 – Коба – насред джунглата

Коба е разположен дълбоко в джунглата, но пътуването си заслужава. Лозя покрити с могили, древни пътища и връх Мул Нуноч. Гледката е невероятна, а много от руините тепърва предстоят да бъдат разкрити от археолозите. Смелчаците могат да си направят пикник около езерото, но трябва да са внимателни – огромните крокодили ги дебнат.

#4 – Яксчилян – диви животни и красиви птици

Разположен на река, Яксчилян, е един от най-известните градове на маите и оживен търговски център. Фасадите на сградите са красиви и с богати орнаменти и и покривни гребени. Разположен е в джунгла, изпълнена с диви животни и колоритни птици като папагалите Ара, които обитават високите дървета.

5-те най-известни древни градове на Мексико - 3
Яксчилян

#3 – Теотихуакан – център на империя

Разположен на 50 км от Мексико Сити, Теотихуакан е бил център на империя хилядолетия преди да се заговори за ацтеките. Тук се намират едни от най-величествените творения на древните мексикански градове – двете гигантски пирамиди – Арена на мъртвите и Храма на Кетцалкоатъл. Разположен е на огромна площ и всяка година тук се стичат хиляди поклонници, за да поемат от мистичните енергии.

5-те най-известни древни градове на Мексико - 4
Теотихуакан

#2 – Паленке – градът издигнат към небето

Паленке е издигнат сякаш към небето в обградена от храмове джунгла. С изящния си дизайн и дърворезба, храмовете са национално богатство и представляват едни от най-добрите примери за архитектурата на маите. В древния град има стотици разрушени сгради, които се простират на площ от 15 кв.км. Всичко е построено без метални инструменти, товарни животни или колела.

5-те най-известни древни градове на Мексико - 5
Паленке

#1 – Чичен Ица – съвременно чудо на света

Древният град Чичен Ица е избан за едно от „седемте съвременни чудеса на света“. За да разберете защо, трябва да видите удивителния храм Ел Кастильо (El Castillo). Той е построен подобно на египетските храмове да играе със светлината и е свързан с тайния астрономически календар на маите. Храмът е най-красив по време на пролетното и есенното равноденствие. Тогава слънчевата светлина създава илюзия за сянка на змия, която се катери и слиза по стълбището на Ел Кастильо.

5-те най-известни древни градове на Мексико - 6
Храм Ел Кастильо (El Castillo)

Ако у вас се е пробудил духът на пътешественика, пътувайте с нашите екскурзии до загадъчното Мексико.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.