fbpx Skip to main content
Мулен Руж – родината на канкана и феномен в шоубизнеса

Мулен Руж – родината на канкана и феномен в шоубизнеса

Мулен Руж – на гребена на вълната

Откъде идва успехът на Мулен Руж, това изключително явление сред останалите увеселителни заведения? Как кабарето успява да се задържи на гребена на вълната от своето създаване до днес и да се превърне в един от символите на Париж, редом с Айфеловата кула, Триумфалната арка и Катедралата „Нотр-Дам“?

Създателите на Мулен Руж

Мулен Руж е плод на усилията и таланта на две личности – Шарл Зидлер и Жозеф Олер. Тези титани на развлекателния бизнес (Шарл Зидлер е основател и на легендарната концертна зала „Олимпия“) може би най-добре са успели да доловят онова, от което е имало нужда обществото в областта на развлеченията.

Безкрайно забавление
Безкрайно забавление

Мулен Руж – кралят на парижките кабарета

Успехът на Мулен Руж се дължи от една страна на щастливо стечение на обстоятелствата, а от друга – на прекрасния избор на развлечение, което да отговаря изцяло на очакванията и нуждите на публиката. В дългата му, над 100-годишна история е имало трудни периоди и поредица от драматични събития, дори един голям пожар, който го унищожава до основи. Това поставя под въпрос съществуването му, но кралят на парижките кабарета преживява всичко това.

Шоуто продължава
Шоуто продължава

Крилата на мелницата все още се въртят

Днес, напук на техническата революция и фундаменталните социални промени, Мулен Руж продължава да върти крилата на своята мелница и въпреки необичайния си анахроничен вид, устоява на ветровете и бурите.

Това е едно чудо в историята на спектакъла, а чудото се дължи най-вече на неговото непрекъснато приспособяване към обществената еволюция.

Шампионът Мулен Руж

В края на XIX век, когато се ражда Мулен Руж, поне още двайсетина локала са могли да имат неговата съдба – Ле-з-Амбасадьор, Льо Ша Ноар, Льо Диван Жапоне, Фоли Бержер,  Льо Лапен Ажил. Някои от тях са били с по-добро местоположение, както и с по-голям шанс за успех, отколкото Мулен Руж. В началото всички са с еднаква стартова позиция, както при всяко състезание. Но накрая някои от тях стават шампиони, а други – не.

Каква е тайната, помогнала на Мулен Руж да финишира сред шампионите?

Това е една дълга история, изпълнена с мистерии и магия, подобно на спектаклите на кабарето.

Пътувайте с нас до Париж, за да откриете тайните на дълголетния успех на лидера в парижкия нощен живот!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.