fbpx Skip to main content

Непознатият и пленителен Мавриций

Може би мнозина са чували за остров Мавриций, но малцина са попадали в този пленителен рай, скътан някъде в Индийския океан. Тук може би е идеалното място за така мечтаната ваканция.

Пленителният Мавриций
Пленителният Мавриций

Какво можем да очакваме?

Островът е потънал в зеленина, бреговете му са покрити с мек, златист пясък, защитени от вълните от коралови рифове, които почти изцяло обгръщат острова.  Плитките и кристално чисти лагуни са скрили останките на десетки кораби и затихнали вулкани и тук може може да се плува през цялата година.

Прекрасни лагуни със снежнобял пясък
Прекрасни лагуни със снежнобял пясък

Какви изненади крие Мавриций?

Мавриций не е само плаж, палми и луксозни хотели. Тук е събрана в едно необикновена смесица от многобройни раси, култури и обичаи, които придават на острова неповторим колорит. Едномилионното население е разнородно, но това не пречи на хората с европейски, креолски, индийски, китайски корени да живеят в разбирателство и удивителна хармония и мир.

Разнородно население
Разнородно население

Доказателство за това, че редом с китайската пагода се издигат джамията, катедралата и хиндуистият храм на бог Шива.

Куан Ти - пагода в Порт Луис
Куан Ти – пагода в Порт Луис

Кога да отидем на остров Мавриций?

На Мавриций има два сезона –топла и суха зима и торещо влажно лято.

За гмуркачите най-подходящ е периодът от декември, тогава водата е кристално чиста. Гигантските костенурки и богатството и пъстротата на кораловите рифове привличат гмуркачи от цял свят.

Рай за гмуркачите
Рай за гмуркачите

Сърфистите също няма да останат разочаровани – от юни до август Мавриций се слави с най-големите вълни и е перфектното място за сърф. От октомври до април пък настъпва времето на риболовците.

Вълните са гигантски - истинско предизвикателство
Вълните са гигантски – истинско предизвикателство

Живописният „цветен“ сезон

На Мавриций има един сезон, който никой не бива да се пропуска. И това е лятото. Тогава сякаш всичко става по-красиво, по-съвършено и по-неземно.

Неземна красота
Неземна красота

Неслучайно го наричат „цветният“ сезон. По това време островът прилича на приказна картина – освен стотиците цветя са разцъфтели и всичките екзотични дървета, а водата в лагуните е превъзходна.

Акации, ограждащи пътя
Акации, ограждащи пътя

Музиката и танцът – неизменна част от Мавриций

Музиката и танцът са неизменна част от живота на острова. Философията на местните се основава на радостта от живота, безгрижието и одухотвореността. Може би смесената кръв и топлият климат ги правят винаги усмихнати и дружелюбни.

Безкрайни песни и танци
Безкрайни песни и танци

„Сега“ – танцът и песните, без които Мавриций не може

Без „Сега“ не минава нито една забава на острова. Песните са харесвани от всички, а танците са наситени с еротика. Повечето от хотелите предлагат уроци, които се провеждат около огъня на морския бряг. Преживяването е невероятно и не бива да се пропуска.

Танцът "Сега"
Танцът “Сега”

На остров Мавриций има по нещо за всеки. Пътувайте с нас до Мавриций, за да усетите ситния бял пясък, и да се насладите на неповторимия залез, докато похапвате манго, папая, ананаси и банан.

Романтичният залез
Романтичният залез
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.