fbpx Skip to main content
Из парижките потайности

Из парижките потайности

Париж е празник!

Париж е празник, както е казал Хумингуей, Париж е вечен! Напук на апокалиптичните прогнози на черногледците, Париж продължава да расте, да харчи пари, да привлича световния артистичен елит и да ражда сензации. И… не на последно място – да привлича туристи.

Плаващият хотел Off

Плаващият четиризвезден хотел Off е построен на голям катамаран, закотвен до гарата Аустерлиц, насред Сена. Посетете го някоя вечер, атмосферата е невероятна, гледката също.

Откриването на хотела

Плаващият хотел е открит в края на юни 2016 година и оттогава набира все по-голяма популярност. В различните часове на денонощието прекрасната гледка се променя. Светлините и бреговете се отразяват в огледалните води на реката.

Модерен интериор

Интериорът е оформен в модерен стил, а гостите могат да си избират стаи, които гледат към левия или десния бряг на реката. От едната страна се открива панорамна гледка към историческата гара Аустерлиц, а от другата може да се насладите на градския живот.

Какво да очакваме?

Хотелът разполага с басейн, бар и тераса и е с площ от 400 кв. метра. За хубавото време има открит басейн, както и яхтено пристанище.

Има и луксозно заведение, което може да се използва и от външни посетители.

Преобразените докове

Няколко метра по-нататък от плаващия хотел, на мястото на бившия общински пазар, се намират доковете. Днес те са превърнати в Център за мода и дизайн. От терасата на покрива се открива възхитителна гледка към града.

Шикозният хотел Сейнт-Джеймс

В богаташкия ХVІ район на Париж, човек може да се приюти в кадифения лукс на супершикозния хотел Сейнт-Джеймс.

Ресторантът на хотела е носител на много награди, има Спа и невероятeн бар-библиотека.

Фондацията Луи Вуитон насред Булонския лес

От хотел Сейнт-Джеймс след 10-15 минутна разходка, сред зеленината на Булонския лес, достигате до нещо, което определено заслужава да се види – супермодерната сграда на Фондацията Луи Вуитон, изградена по дизайн на Франк Гери.

В нея се представят постоянни и временни изложби, има просторна аудитория, книжарница и ресторант.

Музеят с много имена

Музеят е с 11 зали, разположени на 6 нива. Едни го наричат „стъклен облак“, други „айсберг“, трети „ветроход“. Дванайсет огромни стъклени плоскости придават лекота и аеродинамична ефирност на сградата.

Истински калейдоскоп от ярко оцветени филтри

През май 2016 г. френският художник Даниел Бурен покрива 3600 стъклени парчета с ярко оцветени филтри. Парчетата са подредени като шахматна дъска от вътрешната и от външната страна и създават калейдоскопичен ефект, който се променя в различните часове на деня.

Пътувайте до Париж и се потопете в парижките потайности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.