fbpx Skip to main content
Пет причини да посетите Израел

Пет причини да посетите Израел

Израел – една страна с невероятна природна красота, култура от световна класа, дълга история и прекрасни хора. През 2017 година тази сравнително нова държава, която се намира на много древна земя, празнува 69 години независимост .

Йерусалим
Йерусалим

Израелските туристически предизвикателства са толкова много и най-разнообразни, че на човек му е трудно да прецени какво да избере. Има места, които обаче не бива да се пропускат и всеки трябва да ги посети.

Причина №1 – Да отидете в подножието на планината Кармел

В подножието на планината Кармел се намира един от най-красивите градове в света – Хайфа ( Красивият бряг).

Завладяващият Хайфа
Завладяващият Хайфа

Той е известен като център на бахайската вяра, а прочутите бахайски градини са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Бахайски градини
Бахайските градини

Причина №2 – Да сложите посланието си до Бога на Стената на плача

Обещанието на Бог е да бъде винаги на тази стена и тук най-добре се чуват и изпълняват молитвите. Пред стената дори и хора, които не са особено религиозни, усещат особена енергия, която вероятно се предава от хора, които са донасяли своята болка и радост, мъка и късмет, вяра и неверие.

Стенвата на плача
Стената на плача

Причина №3 – Да посетите Божи гроб

Главното светилище на християнския свят представлява гробница в скалата, в която според Евангелието е бил погребан Исус, след разпването Му на кръста и преди Възкресение Христово.

Божи гроб
Божи гроб

Божи гроб е под олтара на църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим.

Църква "Възкресение Христово"
Църква “Възкресение Христово”

Причина №4 – Да се кръстите в Ярденит

Не бива да пропускате Ярденит, на река Йордан, където се предполага, че Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус. В Ярденит днес може да се премине през символично кръщение. След минаване под душа, вярващите обличат бяла роба и се потапят три пъти във водата.

Ярденит
Ярденит

Тази роба поклонникът трябва да пази до края на живота си. Река Йордан се намира под морското равнище и температурите са много високи.

Ярденит
Ярденит

Причина №5 – Да посетите рибарското село Капернаум

Да посетите рибарското село Капернаум, дом на апостолите Петър, Андрей, Яков, Йоан и Матей. Освен остатъците от голяма стара синагога и единственото каменно изображение на еврейска скиния, където са били съхранявани скрижалите на Завета, тук се намира и къщата на апостол Петър. На това място Христос е ходил по водата.

Капернаум
Капернаум

Това със сигурност са едни от малкото неща, които си заслужава да видите в Израел. Пътувайте с нас, за да откриете и останалите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.