fbpx Skip to main content
Почивни дни през 2016 година

Почивни дни през 2016 година

Новата 2016 г. ще започне с четири почивни дни. Почивни са 31 декември и 1 януари, а 2 и 3 януари са събота и неделя, което удължава почивката.

В проект на решение на Министерски съвет се казва, че ще се отработва единствено почивката на 31 декември предварително на 12 декември – събота. Традиционно през ноември правителството одобрява календара на празничните и неработните дни за следващата година.

Тази година ще се почива два дни за Коледа – на 24 и 25 декември, които обаче се сливат със събота и неделя.

Работните дни по празниците ще са 28, 29 и 30-и декември.

1 януари се пада в петък. Така заедно с предния неработен ден – 31 декември, и събота и неделя се събират общо 4 почивни дни.

Още 4 дни ваканция се оформя около националния празник 3 март през 2016 година. Празничният ден се пада в четвъртък, като се планира почивен да бъде и 4 март – петък. Все още не е ясно коя събота ще се отработва този ден, пише “Стандарт”.

Великденските празници през 2016 година започват от 29 април и продължават до 2 май – отново 4 дни почивка.

Гергьовден – 6 май, е в петък и така се оформят 3 последователни почивни дни.

На два пъти по 4 почивни дни ще има и през септември догодина, когато честват 6 септември – Ден на Съединението на България, и 22 септември – Ден на Независимостта. Първият празник е във вторник и се очаква понеделникът също да бъде обявен за почивен ден. Вторият е в четвъртък и с почивен ден петък ще се слее с уикенда.

2016 се очертава да бъде с дълги ъукенди, предоставящи ви възможност да си отпочинете от напрагнатото ежедневие. Пожелаваме ви от сърце да се оползотворите максимално това щастливо стечение на обстоятелствата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.