fbpx Skip to main content
„Бялата градина“ на принцеса Даяна – бленуван рай

„Бялата градина“ на принцеса Даяна – бленуван рай

В двореца Кенгсингтън беше открита зашеметяваща градина в памет на принцеса Даяна.

„Бялата градина“ отбеляза две десетилетия от смъртта на принцесата, а 12-те хиляди цветя разцъфнаха рано в двореца, благодарение на топлата пролет.

"Бялата градина"
“Бялата градина”

Спиращата дъха градина, е вдъхновена от спомените за живота, стила и образа на Даяна, създаден от бялата рокля „Елвис“ на Катрин Уокър, изложена в двореца Кенгсингтън.

Бяла рокля "Елвис"
Бяла рокля “Елвис”

Преди отбелязването на двадесетата годишнина от смъртта на Лейди Даяна, главният градинар на Кенгсинтън, Шон Харкин споделя, че градинари, които преди са работили тук, разказват истории за интереса, който Даяна проявявала към градината.

Шон Харкин
Шон Харкин

„Дворецът Кенгсингтън е бил дом на принцеса Даяна в продължение на 15 години и градинари, които вече не работят тук, са ми разказвали много случки от миналото. Тя винаги се спирала и говорела с градинарите за нелеката им работа. Един от тях разказал следната случка. Бутал ръчна количка, но се спънал и всичко, натоварено в нея, се разпиляло по земята. Принцеса Даяна, която минавала наблизо, с усмивка казала: „Лош късмет, момчета!“.“

От 15 май градинарите започват засаждането на новите цветя за лятото в продължение на две седмици. На мястото на пролетните цветя, които са преобладаващо лалета, нарциси и зюмбюли, както и любимите на принцесата килими от бели незабравки, през месеците юни, юли и август, и особено с наближаването на датата 31 август, на тяхно място тук ще се появят рози, лилии, гладиоли, немезии и други.

„Бялата градина“ е отворена безплатно за посетители и съвпада с изложбата, наречена „Даяна – нейната модна история“ (Diana: Her Fashion Story), която ще бъде отворена за посетители до 2019 година.

Изложба "Даяна- нейната модна история"
Изложба “Даяна- нейната модна история”

Белият цвят е избран, за де се продължи традицията на „Бялата градина“ в Сисингхърст и да създаде „едно спокойно, съзерцателно място, където посетителите да могат да  почувстват живота и наследството, оставено им от Принцесата.“

Сисингхърст
Сисингхърст
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.