fbpx Skip to main content
Сидари и незабравимият “Канал на любовта”

Сидари и незабравимият “Канал на любовта”

Елате с нас до остров Корфу – едно от най-приказните кътчета на Гърция. Знаете ли, че там е разположено градчето Сидари, криещо неподозирани красоти…

Малкото курортно градче Сидари се намира в хълмист район в северозападната част на Корфу на около 36 км от главния град Керкира.

Сидари
Сидари

Корфу е един от най-красивите и най-големи острови на територията на Гърция и е известен като най-зеления остров на Средиземноморието. Той впечатлява, както с природните забележителности, така и с красивите си плажове.

Остров Корфу

Сидари всъщност възниква от съединяването на 2 по-малки рибарски селища с обща плажна ивица. Градчето е оживено, има много ресторанти, барове и клубове, супермаркети, поддържан малък парк и всичко необходимо за почивка.

Сидари
Сидари

Най-интересното в Сидари е плажната ивица. Има три плажа, разделени от глинести скали, които придават жълтеникав цвят на водата около брега.

Първият е разположен близо до пристанището и предлага разнообразни водни спортове – джетове, водни ски, гмуркане. Вторият е дълъг, пясъчен и плитък.

Но главната забележителност, която превръща Сидари в известна дестинация, е третият плаж – прочутият Канал на любовта (Canal D’Amour). Изключително място, зареждащо с енергия.

Канал на любовта
Канал на любовта

Варовиковите скали са оформили плаж с форма на канал, морската вода е с цвят на аквамарин, а пясъкът е златист.

Каналът на любовта
Каналът на любовта

Скалните образувания са се врязали в морето и дотук може да се стигне само по тесни улици и пътеки. Каналът е с дължина 10-15 метра и е оформен от ерозията на скалите.

Разходка между скалите
Разходка между скалите

Интересна атракция е разходката в подводните пещери, които са разположени по протежение на Канала.

Пещерите
Пещерите

Името Канал на любовта произлиза от легенда, която гласи, че двойките, които плуват от единия до другия му край, ще останат завинаги заедно, а онези, които не са открили любовта, ще срещнат своята сродна душа. Ако искате  да срещнете любовта, опознавайки прекрасната Гърция, пътувайте с нас – предлагаме най-добрите оферти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.