fbpx Skip to main content
Фотопътепис за Китай

Фотопътепис за Китай

Трудно е да опишеш Китай с думи и снимки. Китай е преживяване. Едно преживяване, пълно с хора, езика на „десетте пръста“ и много, много емоции. Но когато си тръгнеш оттам, остава само споменът за едно огромно историческо наследство, цветове и приятното усещане за един различен свят. И неистово желание да се върнеш…

Фотопътепис за Китай - 1
В Китай живеят много хора, така че „каре за белот“ в случая наброява минимум 6 играча. Няма как – всеки трябва да е „в играта“.
Фотопътепис за Китай - 2
И ние не бяхме малко. А и не пропуснахме да развеем българското знаме пред „Небесния храм“. Поздрави на симпатичната ни група!
Фотопътепис за Китай - 3
Летният дворец е едно от задължителните места за посещение в Пекин. Освен сградите на двореца има необятни градини и езера.
Фотопътепис за Китай - 4
Разходката с драконова лодка в езерата на Летния дворец е незабравима.
Фотопътепис за Китай - 5
Димяща лимонада, скорпиони и други насекоми на клечка и всякакви други „кулинарни изненади“ може да бъдат видяни до централната пешеходна улица на Пекин – Ван Фу Джин.
Фотопътепис за Китай - 6
Великата китайска стена – колко много може да се говори за нея. И колко много истории „помни“ това чудо, създадено от човека. Успяхме да „се раздвижим“ и всеки според силите си да покори част от нея. Е, имахме и ентусиасти, които стигнаха до най-високата точка /а някои го направиха и за по-малко от 30 минути – малък рекорд по катерене/.
Фотопътепис за Китай - 7
„Птичето гнездо“ – част от Олимпийския комплекс за игрите през 2008 година. Нямаше как дъждът да ни спре да се снимаме с него. А и това беше единствения „дъждовен момент“ в нашето китайско приключение – как да не му се понаслаждаваме…
Фотопътепис за Китай - 8
Площад „Тянънмън“ пази много спомени, повечето от които никога няма да станат достояние на човечеството. А ние ще запазим спомена за слънчевите моменти, които прекарахме на площада, преди да влезем в „Забранения град“.
Фотопътепис за Китай - 9
Направихме си снимка за спомен под погледа на Мао Цзе Дун.
Фотопътепис за Китай - 10
„Забраненият град“ се оказа широко отворен за нас. Както и за още няколко десетки хиляди посетители. След няколко века /за щастие на милиони туристи/ това вече не е място само за богоизбрани.
Фотопътепис за Китай 10а
В „Забранения град“ човек може да направи хиляди снимки. Предизвикателството е обаче да се направи поне една, на която не се виждат други хора. Успех на снимащите😊
Фотопътепис за Китай - 11
Никога, ама никога не снимайте войници в Китай. Можете само да ги гледате с почит и уважение. В противен случай, рискувате да получите мила забележка от тях, придружена с усмивка. Все пак трябва да има респект към една от най-многобройните армии в света.
Фотопътепис за Китай - 12
Теракотената армия продължава да пази гробницата на императора Цин. До ден днешен гробницата не е разкопана. Е, не заради храбрите теракотени войни, а заради установени силни излъчвания на живак. Но пък усещането да видиш такова творение от времето на първия китайски император е несравнимо.
Фотопътепис за Китай - 13
Малък „бонус“ към програмата ни в Сиан. Тази монашеска церемония ще остане за дълго в сърцата ни.
Фотопътепис за Китай - 14
Великата пагода на голямата дива гъска – звучи забавно, но в Китай се убедихме, че тези наименования понякога носят дълбок духовен смисъл. Още едно прекрасно място, където си заслужаваше да се съберем за групова снимка.
Фотопътепис за Китай - 15
Навалиците бяха наш неизменен спътник в Китай, но тази си заслужава да бъде отбелязана по-специално. Все пак я преодоляхме без изгубили се.
Фотопътепис за Китай - 16
В Китай всичко изглежда по различен начин. Ето например тази джамия в мюсюлманския квартал на Сиан. Казват, че мюсюлманите в Китай са най-миролюбивите мюсюлмани в света. Можем да се съгласим – в двора на джамията цареше невероятно спокойствие.
Фотопътепис за Китай - 17
Посещението ни в Сиан завърши с удоволствие за сетивата ни. Посрещнаха ни много мило в ресторанта, в който си хапнахме от типичните за района пелмени.
Фотопътепис за Китай - 18
… а спектакъла „Династия Тан“ ни накара да се пренесем в един свят, изпълнен с много красота. Тук всички бяхме много разчувствани.
Фотопътепис за Китай - 19
Монасите от манастира Шаолин показаха невероятни умения. Но имахме наш представител, който показа, че за българите дори кунг-фу-то е „фасулска работа“. Браво на нашата Галя!!!
Фотопътепис за Китай - 20
Отбелязахме си Великден по наша традиция в Шанхай. Никой не успя да хване яйце с китайски клечки, но шашнахме всички в хотела. Благодарим на Галя за усилията, които положи, за да отпразнуваме един от най-големите християнски празници на хиляди километри от родината.
Фотопътепис за Китай - 21
Старата порта на Суджоу всъщност не е обикновена врата към града, а едно прекрасно и спокойно местенце, където човек спокойно може да се отпусне и да прекара цял ден, наслаждавайки се на красиви гледки.
Фотопътепис за Китай - 22
Наричат Суджоу „Източната Венеция“. Предвид възрастта на двата града, може би по-редно е Венеция да бъде наричана „Западният Суджоу“.
Фотопътепис за Китай - 23
Шанхай изглежда прекрасно от птичи поглед. Кулата „ Перлата на Ориента“ предлага прекрасна 360-градусова перспектива към града /е, към част от него, все пак Шанхай е огромен град/.
Фотопътепис за Китай - 24
В подножието на „Перлата на Ориента“ не е по-малко интересно, отколкото на панорамната й площадка. Музеят, показващ историята на града, може да съперничи с прословутите „Мадам Тюсо“. Не се съмнявате, че по размери ги превъзхожда, нали?
Фотопътепис за Китай - 25
Шанхай притежава невероятно силна и много положителна енергия. Тази енергия се усеща на мястото, където старият град е зад теб, а пред теб са модерните сгради – The Bund.
Фотопътепис за Китай - 26
Градината Ю Юан е един малък оазис на спокойствието в стария Шанхай.
Фотопътепис за Китай - 27
Макао ни „заплени“ с архитектурния си безпорядък – модерни казина в съседство с малки стари сградички. Два елемента, които създават чувство на хармония.
Фотопътепис за Китай - 28
Ако не сте ходили във Венеция, можете да посетите хотел The Venetian в Макао. Почти същото е. Само гондолиерите са китайци, но пеят на чист италиански. А за разлика от Венеция, тук можете да пробвате късмета си в казиното на хотела. Good luck!
Фотопътепис за Китай - 29
Любимото ни място в Хонг Конг. Алеята с панорамната гледка към небостъргачите беше мястото, което с удоволствие посетихме два пъти – през деня и през нощта. Гледката ни впечатли и при двете ни посещения.
Фотопътепис за Китай - 30
Връх Виктория открива прекрасна гледка към Хонг Конг. На панорамната тераса селфитата са гаранция за успех в социалните мрежи.

Вижте предложенията ни за екскурзии до Китай, за да се потопите и вие в уникалната атмосфера на един различен свят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.