fbpx Skip to main content
И, малко преди Eвропейското по футбол, „Риц“ отвори!

И, малко преди Eвропейското по футбол, „Риц“ отвори!

Без много показност, в Париж отвори врати легендарният хотел „Риц“, след четиригодишни ремонтни и реставрационни работи. Дискретността е задължителна за свръхлуксозните хотели, нещо повече – тя поддържа тяхната загадъчност, тя създава мита!

Hotel Ritz Paris

Диамантът на „Плас Вандом“ грее вече с цялата помпозност на своите пет звезди. Реновацията на апартаментите в хотела (71 на брой), повечето от които носят имената на свои прочути наематели (Коко Шанел, Чарли Чаплин, Скот Фицджералд, Марсел Пруст…), и на стаите на хотела (също 71 на брой) е струвала 400 млн. евро на собственика – Мохамед ал Файед.

Плас Вандом
Плас Вандом

Митичният бар на Хемингуей е запазен в предишния си вид и, за успокоение на любителите на писателя, продължава да предлага коктейла „Блъди Мери“, създаден специално за него.

bloody-mary 2

Седмица преди откриването, дебелите килими бяха грижовно покрити с прозрачни калъфи и миризмата на прясна боя все още беше по-силна от аромата на прекрасните букети, току-що подредени в салоните на хотела.

Притичваха работници, които все още довършваха нещо, камериерки в униформи, сервитьорите разхождаха новите си костюми във все още празната френска градина, пиколата бяха в очакване на първите куфари. Всичко трябваше да се провери – мекотата на чаршафите, твърдостта на матраците, комфорта на креслата, блясъка на сребърните прибори… Търсеше се малкият камък, който, не дай Боже, би могъл да обърне колата!

ritz-paris-hotel-scott-fitzgerald1_0 room

В известния бар на Хемингуей днес царува Колин Фийлд – звезда, която обслужва звезди.

Колин Фийлд
Колин Фийлд

Това е един от най-известните бармани в света, който сервира своята маргарита с лимонова сол (една истинска новост в коктейлите!). „Обслужвал съм трима Джеймс Бонд-а и трима Батмана“, гордо заявява той.

Коктейл Маргарита
Коктейл Маргарита

За новото откриване на хотела, той създава един нов коктейл “а ла Марсел Пруст” – „Поар Виктоар“ („Победената круша“). „Обожавам Пруст, но, ако Господ ми дадеше възможност да вечерям с някого, то бих избрал Хемингуей.“ Колин изисква от всичките си сервитьори да са прочели „Старецът и морето“. За да работиш тук, трябва да познаваш Хемингуей. Опитваме се да поддържаме известно интелектуално ниво, дори сред новия персонал. Все пак, тук често идват студенти по литература…“ Всички поводи са добри, за да изпиеш едно питие в „Риц“!

Бар Хемингуей
Бар Хемингуей

Манфред Моч, отговорник за връзките с клиентите, който работи в хотела от 36 години, казва: „Не трудно да се работи в „Риц“, стига да притежаваш твърдост, честност и дискретност“. След 4 години почивка, Манфред с вълнение преоткрива някогашния декор, част от мебелите, които са от личната колекция на Мохамед Ал Файед, собственик на хотела от 1979 г., както и салона на Пруст, реконструиран, след като е бил развален през 1970 г.

Салонът на Пруст
Салонът на Пруст

Открит беше новият спа център “Шанел”, а също и новият бар с уютни и удобни кресла.

Спа център
Спа център

„Риц“ през 2016 г. е квинтесенция на френския стил и на дискретния лукс. Едно единствено и неповторимо място в този Париж, който винаги ще бъде „един безкраен празник“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.