fbpx Skip to main content
10-те най-големи детски атракциони в Европа

10-те най-големи детски атракциони в Европа

Високоскоростни влакчета, замъци на принцеси, големи виенски колела – това са едни от най-любимите и интересни за децата атракции, които те с голямо желание и радост искат да посетят. Ако планирате семейна почивка из Европа, то нашият съвет е да включите в плана Ви посещение на увеселителен парк – това не само ще зарадва малчуганите, но Ви гарантираме, че и Вие самите ще останете очаровани от множеството интересни занимания, които атракционите могат да Ви предложат. Из Европа има стотици увеселителни паркове, но ние сме насреща да Ви представим 10-те най-добри от тях, като Ви гарантираме, че тази селекция ще Ви остави без дъх.

Дисниленд във Франция

Неоспорим факт е, че Дисниленд във Франция е най-добрият избор за детски атракцион в Европа. За малчуганите няма нищо по-интересно и забавно от това да срещнат своите любими анимационни герои на живо, като това преживяване се превръща в незабравим за тях спомен. Имайте предвид отсега – един ден в този парк е твърде възможно да не Ви е достатъчен! Има толкова много места за посещаване, че ще Ви завие свят (но в хубавия смисъл). Препоръчваме Ви да направите предварително проучване на атракциите, за да можете да си набележите тези, които непременно искате да посетите. Ние Ви препоръчваме да не изпуснете следните – шоуто „Кралят на лъвовете“, парадът “Disney’s Once Upon a Dream” и вечерното светлинно шоу.

10-те най-големи детски атракциони в Европа 1

Европапарк в Германия

Това е вторият по посещаемост увеселителен парк, след Парижкия Дисниленд. Паркът е разделен на зони, като всяка от тях представя различна държава – Германия, Франция, Швейцария, Италия и много други, като там можете да се насладите на традиционната за дадената страна кухня, а и не само – ще се почувствате така, все едно посещавате всяка от тези красиви страни. Европапарк е толкова известен благодарение на своите скоростни влакчета, най-популярното сред които е Силвър Стар – с височина до 73 метра, развиващо скорост до 130 км/ч. А най-интересното за него е, че изготвено по проект на Мерцедес. Но ако не сте почитатели на адреналина, то можете да се насладите на други по-спокойни развлечения, както и на различните представления. Ако сте с малки деца, то има обособена и за тях зона с множество забавни и интересни занимания, като любимите на малчуганите сред тях са Паркът-Замък, Страната на приключенията и Шоколандия.

10-те най-големи детски атракциони в Европа 2
Източник:  Wikimedia Commons, Автор: Gabriel Rinaldi

Порт Авентура в Испания

Port Aventura Park е най-големият увеселителен парк в Испания и един от най-посещаваните в Европа. Паркът прилича на един оживял приказен свят, където можете да намерите страхотни забавления. Ако обичате адреналина, то за Вас има множество различни високоскоростни влакчета, въртележки, блъскащи се колички и много, много други забавления. Но не се тревожете – тези от Вас, които предпочитат по-спокойните преживявания, също няма да скучаят – можете да се насладите на приятна разходка с парно влакче, корабче или гондола, както и на различни представления, които се организират на територията на парка. Интересното е, че той е разделен на 5 зони, като всяка от тях потапя посетителите в един различен свят –  Средиземноморие, Полинезия, Китай, Мексико и Далечният Запад. Ако сте с малки деца, то не се притеснявайте – има и шеста, специално обособена за деца зона наречена Сезам Авентура, където по-малките могат да се запознаят в впуснат в приключения с любимите си герои от едноименното шоу – Бърт, Ърни и приятелите им.

10-те най-големи детски атракциони в Европа 3
Източник:  Wikimedia Commons, Автор: Jarashi

Парк Астерикс във Франция

Развлекателният парк е тематичен, като както се подразбира от името се базира на историите за Астерикс. Той е особено известен с голямото си разнообразие от влакчета, като приз последните години започна и да включва атракции и теми от различни исторически култури като например древните гърци и египтяните, но винаги във визуалния стил на разказите. Ако искате да си вземете почивка от адреналиновите преживявания, то може да си направите разходка по древната римска улица Виа Антика, да си починете в амфитеатър на древногръцкия бог на моретата и океаните Посейдон или да се насладите на някой филм в многото киносалони – разбира се такива, разказващи за приключенията на Астерикс и Обеликс. Помислено е и за любителите на кухнята, като на територията на парка има над 10 ресторанта, които не само предлагат божествена храна, но и интериорът Ви отвежда на различни приключения – дали по времето на Д’Артанян и кралските мускетари или в Италия – изборът е Ваш.

10-те най-големи детски атракциони в Европа 4
Източник: Wikimedia Commons, Автор: Minim

Ефтелинг в Холандия

Ефтелинг е уникален тематичен парк с приказна атмосфера и широк спектър от вълнуващи и омайващи атракции, което го прави идеален за цялото семейство. Разположен сред природата, развлекателният парк улавя магията на всички сезони и Ви приветства 365 дни в годината! Тук можете всички заедно да се потопите в един приказен свят, изпълнен с чудеса, големи мечти и, разбира се, приключения с висока скорост. Понесете се през омагьосания свят на феи и тролове в мечтания полет „Droomvlucht“, сгушете се заедно по време на вълнуващото парково шоу “Raveleijn” и завършете фантастичния си ден в Ефтелинг с най-голямото водно шоу в Европа – “Aquanura”.

10-те най-големи детски атракциони в Европа 5
Източник:  Wikimedia Commons, Автор: Stefan Scheer

Гардаленд в Италия

Увеселителният парк Гардаленд е най-известният в Италия и един от най-посещаваните в Европа. Паръкт представлява един фантастичен свят, като интересното е, че е изграден покрай едно вълшебно дърво, което се е превърнало отличаващ символ на парка. Дървото е и дом на талисмана на парка – драконът Прецемоло /Prezzemolo/. В парка има няколко тематични части, като основните се разделят в четири области – адреналин, приключения, фентъзи и шоу. Има множество скоростни влакчета, които разкриват незабравими природни гледки, тъй като паркът се намира в близост до езерото Гарда. Част от парка помещава и първият напълно тематичен аквариум в Италия – ще можете да разгледате най-различни морски обитатели.

10-те най-големи детски атракциони в Европа 6
Източник: Wikimedia Commons

Futuroscope във Франция

Ако харесвате дейности и преживявания във футуристичен стил, то това е паркът за Вас! Потопете се във фантастична, забавна и приказна атмосфера с над 25 оригинални преживявания. Увеселителният парк предлага цяла гама от различни дейности: 4D филмови прожекции, сензорни симулатори, изложби на открито и дори шоута, винаги базирани на темата за новите технологии и наука. Така може да се докоснете до един нов вид преживяване, което трудно ще откриете някъде другаде. Това е много визуален парк, който вълнува невероятни и непознати усещания, благодарение на спиращите дъха шоута и инсталации. Затова си подарете едно футуристично, оригинално и креативно преживяване с посещението на този парк.

10-те най-големи детски атракциони в Европа 7
Източник: Wikimedia Commons, Автор: Jordiferrer

Леголенд в Дания

Посещавали ли сте свят, изграден от един единствен строителен материал? Ако не сте, то значи е време да посетите Леголенд – светът, построен единствено от знаменития конструктор Лего. Паркът е разделен на различни зони, като всяка от тях е подходяща за различни възрасти – това го превръща в истински рай за децата! Защо да не се разходите с влакчето из къщата на духовете, или да се промъкнете в леговището на вампири, призраци и чудовища? Можете да преследвате призраци в омагьосания огледален лабиринт и да се срещнете с Лудия учен и неговия експеримент. Няма да Ви разкриваме повече атракции – оставяме тази задача на Вас! Обезателно си заслужава да посетите този парк – преживяването е единствено по рода си, както и много подходящо както за малчугани, така и за пораснали деца.

10-те най-големи детски атракциони в Европа 8
10-те най-големи детски атракциони в Европа 9

Walibi в Белгия

Това е идеалният парк, който да посетите заедно със семейство и приятели! Той разполага със забавления за всички възрасти, като гарантира на всички много забава и усмивки. Паркът предлага не една, а цели де отделни за деца зони, където децата Ви да се забавляват в безопасна за тях среда. Но нека това не Ви заблуждава – има развлечения и за тези от Вас, които са почитатели на адреналина и бързите скорости. Затова Ви предизвикваме – можете ли да издържите на главозамайващите височини? Предстои да разберем!

10-те най-големи детски атракциони в Европа 10
Източник: Wikimedia Commons, Автор: Benjilambrecht

Пратера във Виена

И за финал няма как да споменем един от увеселителните паркове, който е емблема на столицата на Австрия, а разбира се – Пратера! Някои хора го наричат Виенския Дисниленд, защото предлага както класическите занимания за един увеселителен парк, така и чудесни ресторанти с божествена кухня, много места за игри, както и кътчета за отдих. Виенското колело, разбира се, е главната атракция, която ще Ви разкрие прекрасни гледки на града, като задължително трябва и да се повозите на въртележките, които ще накарат адреналина да бушува във вените Ви и дори биха могли да Ви изплашат със скоростта си. Помислено е и за малките посетители – те също ще си изкарат незабравимо със специалните занимания и приключения организирани за тях. Едно ще Ви кажем със сигурност – чудесното изживяване е гарантирано!

10-те най-големи детски атракциони в Европа 11
Източник: Wikimedia Commons, David Monniaux

Подарете си уникално по вида си приключение с посещение на един от тези емблематични увеселителни паркове с нашите предложения за пътувания из Европа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.