fbpx Skip to main content
Какво трябва да знаем за Камбоджа?

Какво трябва да знаем за Камбоджа?

Камбоджа навярно е едно от местата, които всеки любител на пътешествията трябва да посети! Това древно място, бликащо от култура, забележителности и история ще Ви заплени много повече, отколкото сте предполагали. Макар и възможния първоначален шок, заради културните разлики, Камбоджа е дестинация, която си заслужава да посетим. Въпреки историята си от конфликти, които се случват не чак толкова отдавна, Кралство Камбоджа днес е с широко отворени врати за всички любопитни туристи, които имат желанието да се потопят и да опитат дори за малко културата.

Какво трябва да знаем за Камбоджа? 1

Къде е се намира Камбоджа и какво трябва да знаем предварително?

Това може би са първите въпроси, които изникват в главата ни, дори и вече да се е зародило у нас желанието да отидем на почивка в Камбоджа. Страната се намира в Югоизточна Азия, сгушена между Тайландския залив, Тайланд, Лаос и Виетнам. Часовата разлика с България е 5 часа, но не представлява твърде голям дискомфорт. 

Какво трябва да знаем за Камбоджа? 2

По-дискомфортно може да Ви се стори положението по улиците. Трябва да знаем, че в страната почти няма светофари. Местните въпреки това се оправят без проблем, с клаксони, подвиквания и ръкомахане. Този хаос може дори да ни изплаши първоначално, но след няколко дни и с това се свиква. 

Какво трябва да знаем за Камбоджа? 3

Друго, което е редно да знаем е какво ще можем да похапнем там. Кухнята им наподобява Тайландската, затова бъдете готови да срещнете всякакви видове насекоми и буболечки в менюто. 

Какво трябва да знаем за Камбоджа? 4

Говорейки за меню и хапване, нека споменем и валутата. Макар и официалната валута да е камбоджански риел, навсякъде бихте могли да се оправите с долари. 

Нещо, което е редно да знаем е, че Ви е нужна виза. Изкарва се лесно предварително или на място, когато пристигнете. 

Какво интересно можем да посетим в Камбоджа?

Както знаем от всеки кът на тази страна блика история и култура. Освен диви джунгли, красива природа, вековната река Меконг, несъмнено трябва да посетим и храмов комплекс Ангкор Ват. Величието, мащаба и красотата са нещо, което ще заплени погледа Ви и няма да искате да си тръгнете. Комплексът се намира в днешен Ангкор, който някога е бил столица Ясодхарапура. Построен през XII век, той е символ за страната и нейния народ. Ето няколко любопитни факти, които трябва да знаем за храмовия комплекс:

Какво трябва да знаем за Камбоджа? 5
  • Всяка година биват откривани нови руини и храмове;
  • Той е най-големият религиозен паметник в света;
  • Храмът е заобиколен от всички страни от ров с вода;
  • Ако искате да влезете, трябва да бъдете облечени подобаващо – с покриви рамене и колене;
  • Трябва да предвидите повече от един ден, за да разгледате всичко. 
Какво трябва да знаем за Камбоджа? 6

Камбоджа е едно от местата, които човек си заслужава да посети, а за въпросът “кога” и “как” ще се погрижим ние – знаем как да го направим! Разгледайте нашите предложения за почивки в Камбоджа на rual-travel.com

Очаквайте статии за още любопитни дестинации в нашия блог! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.