fbpx Skip to main content
Каналите на Венеция пресъхват втори път за три години

Каналите на Венеция пресъхват втори път за три години

През февруари тази година каналите на Венеция пресъхват в резултат на изключително голям отлив. Това явление се повтаря за последните три години. Януари 2018 г. е последният път, когато нивото на водата е спаднало и се е случило с цели 66 см под морското равнище. Но рекордното спадане на нивото в каналите е през 2008 година, когато отново заради отлив то спада с 84 см. Тази година промяната е от 48 см под морското равнище.

Източници дават като причина голям отлив в период без валежи, а също и февруарското пълнолуние, което се отразява на приливите и отливите.

Каналите на Венеция пресъхват втори път за три години 1
Снимка източник: https://www.splashnews.com/

Това спадане на водата оставя интересни гледки да жителите и за останалата част от света. Гондолите и лодките просто те подпират на дъното, за разлика от обичайната магическа гледка, която представлява Венеция.

На града са познати подобни явления като пресушаване или наводнения, но завинаги остава силно зависим от промените в климата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.