fbpx Skip to main content
Мулен Руж празнува 130 години слава

Мулен Руж празнува 130 години слава

Тридесет и три танцьорки от легендарното кабаре, облечени в най-пищните си тоалети, украсени с яркочервени щраусови пера, завладяха площада пред заведението и изпълниха десетминутен танц за радост на всички минувачи! Това се случи на 25 септември 2019 г, когато лидерът на парижкия нощен живот честваше своята 130 годишнина.

Мулен Руж празнува 130 години слава 1

Основано през 1889 г, връстник на Айфеловата кула, кабарето Мулен Руж е прецедент в историята на развлекателния бизнес – няма друго заведение, което в продължение на на над век и четвърт,  да е успяло да се задържи на гребена на вълната и да бъде винаги на мода.

Мулен Руж празнува 130 години слава 2

Днес трупата на Мулен Руж се състои от 60 танцьорки, с „крака, дълги като Айфеловата кула, но много по-гъвкави“ – най-красивите жени на Париж! Наследници на Ла Гулю и на Мистенгет, те днес танцуват не пред богати индустриалци, дошли да „изплакнат очи“, а пред 630 000 (!) туристи годишно. 

Мулен Руж празнува 130 години слава 3

Гвоздеят на спектакъла, разбира се, е „френският канкан“, роден на сцената на това кабаре, завладял света, тръгвайки оттук – един танц, който винаги е „на мода“.

Мулен Руж празнува 130 години слава 4

Спектакълът „Феерия“, който трае 1 час и 45 минути, се играе по един и същ начин през последните десет години – всеки Божи ден по два пъти.

Мулен Руж празнува 130 години слава 5

Маратонът започва в 19 ч. с гримиране и най-вече – с  „разтягане“.  По време на спектакъла една танцьорка сменя костюми до 13 пъти.

Мулен Руж празнува 130 години слава 6

Танцьорките на легендарното кабаре са от всички краища на света. Всички те са завършили балетни училища за класически балет.  Всички имат силно изразена индивидуалност, но е задължително да се се вписват хармонично в трупата. И най-важното – трябва да имат бляскава и естествена усмивка. Не всички танцуват с голи гърди. Само половината. И това е по тяхно желание. Костюмите се изработват персонално за всяка танцьорка.

Мулен Руж празнува 130 години слава 7

Когато завесата се вдигне, дори най-големите песимисти, които разправят, че това е комерсиален спектакъл и какво ли не още, са развълнувани и впечатлени. Публиката е залята от сребристорозова вълна и е унесена във вихъра на танците и песента.

Мулен Руж празнува 130 години слава 8

Песните са 98% на френски. Това е закон. И дума не може да става доайенът на парижкия нощен живот да се подведе по англо-саксонската вълна, въпреки че повече от половината от хората в публиката са чужденци. Мулен Руж няма необходимост да се нагажда. Той самият е закон, образец, легенда в мюзикхола.

Мулен Руж празнува 130 години слава 9

Посетете Мулен Руж с нашите програми до Париж , за да се възхитите и вие на феерията на неговия спектакъл, обвеян в красота, лекота, елегантност, музика и добро настроение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.