fbpx Skip to main content
Пренесете се на райския остров Корфу без да напускате дивана

Пренесете се на райския остров Корфу без да напускате дивана

Скъпи приятели,
Продължаваме със серията ни публикации, в които Ви препоръчваме филми и книги, с които да запълните времето докато трае извънредното положение и мерките за социална изолация.

Този път бихме искали да Ви препоръчаме книгата на Джерълд Даръл „Моето семейство и други животни“, в която авторът разказва петте години, които семейството му прекарва на о-в Корфу, като той е десетгодишен, когато пристигат. Завладяващ разказ, действието на който се развива на този райски остров, сред маслинови дървета, лазурно небе и безкрайни морски пейзажи. Английското семейство попада сред странни за него обичаи и привички, сред добродушни, но трудни за разбиране хора, и, в крайна сметка, успява да се впише в местното общество, да изгради приятелства и контакти и да си създаде един уютен свят, който навява носталгия и желание да бъде опознат.  „Животът на Корфу бе като някаква пищна комична опера“, казва авторът, чиято цел, при започването на книгата, е да опише флората и фауната на острова, но повествованието, както често се случва при хубавите книги, писани от талантливи хора, започва да води свой собствен живот и всъщност се получава един наистина пълнокръвен роман, с незабравими герои и етнографски точни описания на местния бит и култура. Прочетете „Моето семейство и други животни“, за да Ви се прииска да посетите Корфу.

Пренесете се на райския остров Корфу без да напускате дивана 3

Бихте могли също така да гледате и шестсерийния филм „Семейство Даръл“, който представлява една прекрасна екранизация на романа, направена през 2005 г.  Подробно преразказана е историята, образите са богати и пълни, актьорската игра е перфектна.

Пренесете се на райския остров Корфу без да напускате дивана 4

Насладете се на тази забавна и оптимистична история в кадъра на прекрасния остров и помечтайте да посетите Корфу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.