fbpx Skip to main content
Тоблерон и връзката с Матерхорн – какви промени предстоят за марката

Тоблерон и връзката с Матерхорн – какви промени предстоят за марката

Няма човек, който да не познава емблематичните шоколади на Toblerone. Докато стандартните шоколади са плоски и правоъгълни, марката на Mondelenz се откроява с триъгълна опаковка, на която е изобразен върхът на Матерхорн, който се намира на границата между Швейцария и Италия. Все пак Toblerone е световно известен с висококачествения си шоколад, който се произвежда в Берн. Но вече не. Защо? Ние ви разказваме тук. 

Тоблерон и връзката с Матерхорн - какви промени предстоят за марката 1

Какво ще се промени? 

Макар и световноизвестни със сегашния си дизайн на опаковката и качество на шоколада, Toblerone ще се наложи да се откажат и от двете. Поради промени в законодателството на Швейцария, марката ще трябва не само да смени дизайна на опаковките си, но и да премахне надписа “of Switzerland”, защото се налага да премести производството от Берн в словашката столица Братислава. Съгласно приетия през 2017 г. Закон за швейцарската принадлежност на Швейцария, националните символи и швейцарският кръст не са разрешени върху продукти, които не отговарят на критериите за “швейцарска принадлежност”. Тъй като Матерхорн е един от символите на Швейцария, а шоколадът Toblerone макар и произведен в швейцария не отговаря напълно на стандартите, ще трябва да се откаже от швейцарската принадлежност. 

Тоблерон и връзката с Матерхорн - какви промени предстоят за марката 2

Върхът Матерхорн – символ на Швейцария 

Връх Матерхорн е един от величествените символи на Швейцария, от който върховото лакомство с мед и бадемова нуга ще трябва да се откаже. Но добрата новина, че вие винаги имате възможност да го посетите! Върхът е хипнотизиращ със своята нереална красота и изключително величествен със своите остри и необичайни форми.

Тоблерон и връзката с Матерхорн - какви промени предстоят за марката 3

Повечето хора предпочитат да го посетят заради красотата му, а други, които търсят екстремно преживяване, предприемат изкачване на острите му върхове. А най-амбициозните катерачи, насочват погледите си към северната стена на върха, която се издига внушително над ледника Змут и прилича на огромен лабиринт от скали и лед. “Мрачна, недокосвана от слънцето, северната стена на Матерхорн представлява една огромна ледена пързалка, “ледената пързалка на смъртта” – така я описва френският алпинист Гастон Ребюфа.

Но не се плашете – Матерхорн очарова с красотата си, макар и понякога свирепа, и е подходящ и за разходки, където да се насладите на свеж въздух, красива природата и неописуеми гледки. С нас имате избор от цели две екскурзии, които да ви отведат до величествения връх. Може да избирате между екскурзия в Швейцарските Алпи или тази, която обикаля най-атрактивните върхове на Швейцария – Матерхорн и Юнгфрау. 

Тоблерон и връзката с Матерхорн - какви промени предстоят за марката 4

Потърсете ни още днес! Разгледайте нашите предложения за почивка в Швейцария и нека се потопим в нейната магия заедно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.