fbpx Skip to main content
Изложби в Париж през декември и януари

Изложби в Париж през декември и януари

Скъпи приятели,

Публикуваме информация за тези от Вас, които ще прекарат Коледните и новогодишните празници в Париж. Какво от временните изложби в града представлява особен интерес в момента:

Изложби в Париж през декември и януари - 1
Музей Орсе

МУЗЕЯТ ОРСЕ предлага временна експозиция „Ван Гог в Овер-сюр-Оаз“, която ще продължи до 04.02.2024. Изложбата е посветена на творчеството на големия художник през последните два месеца от живота му. Това е период на нови търсения, на развиване на един нов, уникален стил, който ражда накои от най-големите шедьоври на великия холандец.

ОРАНЖРИ (възхитителният артистичен павильон в градината Тюйлри, приютяващ грандиозните платна на лилиите на Моне) предлага на гостите на Париж временна изложба на творби на Модилиани, която ще продължи до 15.01.2024.

Изложби в Париж през декември и януари - 2
Център „Жорж Помпиду“

В ЦЕНТЪРА ЖОРЖ ПОМПИДУ има временна изложба на творби на Марк Шагал, която ще продължи до 26.02.2024. Изложбата представя 127 творби на големия художник, от периода 1950 – 1970 г., дарени от Бела и Мерет Мейер.

Изложби в Париж през декември и януари - 3
Жарден де Плант

ПРИРОДОНАУЧНИЯТ МУЗЕЙ В ЖАРДЕН ДЕ ПЛАНТ (парижката зоологическа и ботаническа градина, разположена в центъра на града, в близост до гарата Аустерлиц) предлага една  приказна изложба, наречена „ДА ОСВЕТИМ ДЖУНГЛАТА“, която ще продължи до 21.01.2024 и която привлича децата и любителите на природата. Повече от половината от животинските и растителни видове на планетата живеят в тропическите гори на Азия, Океания, Южна Америка и Африка. Това е изключително богатство на флора и фауна, което е изложено от парижкия природонаучен музей и подредено по един вълнуващ маршрут, който посетителят поема. Бенгалски тигри, питони, хоботни маймуни, крокодили, орхидеи, мангрови дървета… По алеите на градината са инсталирани стотици светещи структури, повечето от които и анимирани, които очакват посетителите, за да им предложат едно незабравимо пътешествие в света на тропиците.

В Париж винаги има нещо ново и интересно, което прави всяко посещение на града уникално. Не се колебайте и прекарайте коледните или новогодишните празници в града на светлината и на културата. Вижте предложенията ни ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.