fbpx Skip to main content
Как да си направим планер за пътуване?

Как да си направим планер за пътуване?

Спомените и интелектуалното богатство, което натрупваме след всяко пътешествие са най-ценното, което получаваме. Тези истории си струва да бъдат записани и запомняни за години напред. Един добър начин да запазим хубавите преживявания от пътешествията си е като си направим личен планер за пътуване. Предлагаме Ви и няколко идеи как да го направите.

Как да си направим планер за пътуване? 1

Защо да си направим планер за пътуване?

 • Реализираме мечитите, когато ги превърнем в конкретни цели – можем много да мечтаем за пътуване, да искаме да посетим ред дестинации, но започваме да действаме само когато си поставим конкретни цели. Записвайки в планера дестинация, която искаме да посетим, се мотивираме в посока реализиране на тази цел.
 • Полезен органайзер по време на пътуването – докато планирате пътешествие или по време на такова, за добра организация, е полезно да запишете детайли, които е добре да запомните. Например списък с необходими неща, които да сложите в багажа.
 • Планерът като капсула на времето – представете си как след години подреждате шкаф, претъпкан с вещи, и на дъното му случайно попадате на планера за пътуване, който преди много години сте водили. Чувството на носталгия Ви кара да оставите подреждането и да разлистите стария планер, да се върнете назад към всички вълнуващи спомени, интересни преживявания и любопитни случки, които сте изпитали и записали, докато сте били на път. Едно подобно връщане назад винаги е приятно и вдъхновяващо.
Как да си направим планер за пътуване? 2

Как да си направим собствен планер?

В книжарниците се предлагат специално създадени за целта планери за пътуване с корици и дизайн за всеки вкус. Ако искате да проявите творчество, Ви предлагаме няколко идеи как сами да си направите планер. За целта Ви трябва тетрадка по Ваш вкус – не много обемна, за да се побира лесно в багажа. Оставете празни първите десет страници, като на всяка от тях запишете основна информация за дестинация, която искате да посетите в близко бъдеще – по една страница за дестинация. Запишете детайли като общ необходим бюджет (за път, нощувки, джобни, подаръци), както и какъв транспорт ще ползвате дотам. Напишете защо мечтаете да отидете точно там и направете списък на забележителностите, фестивалите и други обекти, които искате да посетите. Можете да залепите и снимка на една от тези забележителности на страницата.

Как да си направим планер за пътуване? 3

Във втората част от планера опишете пътуване, което Ви предстои – подготовка, по време и след пътуването. Можете да запишете:

 • Спътници;
 • Списък на кого да купим подаръци;
 • Списък с важни документи и предмети, които не бива да забравяме – лична карта, паспорт, бордова карта, очила, зарядно и други;
 • Топ 5 опитани ястия;
 • Топ 5 забележителности;
 • Пропътувани километри;
 • 20 най-важни думи и изрази на съответния чужд език. Тук Ви предлагаме такъв списък за гръцки език, който може да бъде адаптиран и за други езици;
 • За да придадете цвят на страниците, можете да залепяте картички, снимки, визитки на ресторанти и каквото още се сетите;
 • Докато слушате разказа на екскурзовода, може да чуете любопитен факт, който искате да споделите с близки, когато се приберете. Запишете го! 🙂 ;
 • Като цяло запишете всичко, което бихте искали да запомните от това пътуване – гледката, която Ви е развълнувала най-много, или пък най-забавната случка. Създайте своя собствена история, към която ще се връщате с радост и умиление всеки път, когато отворите планера.

Мечтайте, пътувайте, поставяйте цели. Ние, от Руал Травел, ще Ви помогнем да ги реализирате. Разгледайте предложенията ни тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.