fbpx Skip to main content
Кралицата супер звезда

Кралицата супер звезда

Тя е не само красива, тя е умна и образована. Тя е истинска звезда и се държи като такава. Изявите и постовете ѝ в YouTube, Twitter, Instagram и Facebook представят една усмихната и състрадателна модерна дама. Опра Унфри я нарече „бижу в короната”. И с пълно право. Това е Рания, кралицата консорт на Хашемитско кралство Йордания.

Кой да предположи

че дъщерята на палестински бежанци един ден ще седне на трона до съпруга си Абдула II бин ал-Хюсеин. И не просто ще стои до него, а ярко ще блести със своя собствена светлина.

Кралицата е родена на 31 август 1970 г. с името Рания Ал-Ясин в Кувейт. Родителите ѝ Фейсал Седки Ал-Ясин – лекар, завършил медицина в Кайро, и съпругата му Илхам Ясин са родени в палестинския град Тулкарм на Западния бряг.

Кралицата супер звезда 1

Рания завършва New English School в Кувейт и записва бизнес администрация в Американския университет в Кайро. След дипломирането си през 1991 г., започва работа в маркетинговия отдел на Ситибанк в Кувейт, а след това е наета от Apple Inc. в Аман. Именно в йорданската столица тя среща принца.

Кралицата супер звезда 2

Любов от пръв поглед

Това лято, малко след сватбата на първородната си дъщеря Иман и последвалата на престолонаследника Хюсеин, кралят и кралицата на Йордания отбелязаха 30-ия юбилей от собствената си сватба. Социалните мрежи бяха залети от видеа, които разказваха за тяхната любовна история. В един от тях Рания казва: „Всеки изминал ден ни сближава и всяка изминала година ми показва колко невероятно съм благословена да прекарам живота си с теб. Честит 30-годишен юбилей, кралю мой“.

Кралицата супер звезда 3

Малко след като пристига в Аман, младата дама е поканена от свой колега на парти, организирано от сестрата на принц Абдула. По-късно, вече крал, той признава, че това е „любов от пръв поглед”, докато Рания е по-предпазлива. Все пак той е принц, макар и без никакви шансове да стане крал, със славата на плейбой. След 6-месечна връзка двамата обявяват годежа си пред обществеността и се женят на 10 юли 1993 г. Дори и в този ден перспективата да бъдат крал и кралица е

твърде мъглива

принцът е просто един от многото претенденти за трона, с майка англичанка, родена като Тони Аврил Гардинър, отдавна разведена с баща му – тогавашния крал Хюсеин бин Талал.

Кралицата супер звезда 4

През шестте години между брака им и смъртта на стария крал през 1999 г. Рания и Абдула са млади привлекателни кралски особи, които живеят в столицата на Йордания. Те са извън вниманието на медиите, освен с това, че принц Абдула е военен от специалните части, който обича да пилотира самолети и да кара бързи коли, а Рания е изключително красива и стилна млада дама. Почти година след сватбата се ражда и първото им дете, кръстено на дядо си Хюсеин. На смъртния си одър той взема изненадващо решение и

променя реда за наследяване

на трона, като посочва принц Абдула за свой наследник.

Откакто това се случи през 1999 г., кралица Рания работи усилено. Тя обиколи планетата – от малките села в Косово, през бежанските лагери до Вашингтон, окръг Колумбия.

Кралицата супер звезда 5

Кралицата е известна най-вече със застъпничеството си в областта на общественото здраве и образование, както и с изключителния си стил. Възползвайки се от влиянието си, тя подкрепя Глобалната кампания за образование (GCE), прелита от Йоханесбург до Съединените щати, където се среща с жени и деца от Совето, а после сяда до първата дама Джил Байдън. 

Кралицата супер звезда 6

Рания е член на борда на директорите на Фондацията за международно подпомагане на общността от септември 2003 г. Нейното партньорство с организацията доведе до възхода на много микробизнеси в Йордания. Тя е първият виден защитник на децата на УНИЦЕФ и се присъедини към борда на директорите на Фондацията на ООН през септември 2006 г.

Мислите, че е като приказка

Не, не е, признава тя пред Опра Уинфри. „Да си кралица, е по-скоро като да управляваш много голям и много сериозен бизнес”, казва Рания на водещата и се усмихва с ослепителната си усмивка.  

Кралицата супер звезда 7

Да, не всичко е като в приказка. Тя е подложена на ожесточена критика от страна на 36-те племена на Йордания. Те ​​критикуват скъпите ѝ тоалети и твърдят, че „кралицата изгражда центрове, за да засили властта си и да обслужва интересите си против волята на йорданците“. Дори завеждат съдебен иск за връщане на земите, дадени на семейството ѝ с мотива, че „земята принадлежи на йорданския народ“.

Вижте предложението ни за екскурзия до Йордания ТУК.

По материали от чуждия печат. Използвани са снимки от профила на кралицата във Фейсбук и от официалната ѝ страница https://www.queenrania.jo/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.