fbpx Skip to main content
Причини да отидем на почивка в Хърватия

Причини да отидем на почивка в Хърватия

Хърватия – държава, съхранила духа на изминалите епохи, страна на културни паметници и красиви забележителности. Опознайте прекрасните дворци и амфитеатри, китни местенца и острови, станете част от вековните традиции на нейния народ. Хърватия има с какво да Ви изненада! Тук ще Ви представим някои от причините да посетите това място.

Причини да отидем на почивка в Хърватия 1

Едни от най-добрите летни фестивали

В Европа се провеждат едни от най-популярните ежегодни летни фестивали. Дестинациите са различни, а емоциите – уникални. Хърватска, позната още като „новата Ибиса“, също имай свое музикално събитие, което събира хора от цял свят. Това е фестивалът Sonus. Уникалното при него е, че често се организира покрай басейни и се правят партита на лодки. Определено Хърватия е добра лятна дестинация – неспирни купони и веселие, придружени с позитивни емоции и красиви гледки.

Причини да отидем на почивка в Хърватия 2

Част от лятната програма на страната включва и фестивали като:

  • Фестивал на Ренесанса – исторически спектакъл, по време на който можете да се потопите в автентична обстановка от епохата. Провежда се в историческия град Копривница, мистериозно място, което крие тайните на живота от миналото;
  • Фестивалът Outlook – провежда се четири поредни вечери по крайбрежието на най-девственото и красиво крайбрежие на Хърватия – Истрия;
  • Скритият фестивал на остров Паг – електронно парти насред Източното Средиземноморие. Ще бъдете заобиколени от чисти води, приятен бриз, зашеметяваща атмосфера и вълнуващи емоции.
Причини да отидем на почивка в Хърватия 3

В Хърватска на море

Интересът към хърватското крайбрежие става все по-голям. Много туристи  организират своята лятна екскурзия на Източното Средиземноморие. За морето в Хърватия се смята, че предлага невероятна природа. С богатата си растителност и чисти води, то ще Ви накара да затаите дъх пред гледките, които се разкриват!

Причини да отидем на почивка в Хърватия 4

Забележителности

Дойдохме си на думата! Хърватия е страна, в която може да видите стотици природни и исторически забележителности. Всеки град носи своята култура и традиции, останали във времето. Тук ще Ви представим някои от най-красивите места, които несъмнено трябва да посетите при почивка в Хърватия.

Дубровник

Дубровник е наречен „Перлата на Адриатика“. Той се намира в най-южната част на страната и е град с древна история. В миналото е бил средище на известни поети, художници, драматурзи, математици, физици и други учени.

Причини да отидем на почивка в Хърватия 5

Национален парк Плитвице

В националният парк на Хърватия ще видите непокътнатата от човешка ръка природа. Езера, алпийски гори, водопади и пещери, накратко –  неземни красоти!

Причини да отидем на почивка в Хърватия 6
Райско кътче – Национален парк Плитвице, Хърватия

Сплит

Един от най-важните, но и най-красивите градове в Хърватия – Сплит. Разположен на брега на Адриатическо море, той е често избирана дестинация за летни почивки. В Сплит се намира Дворецът на Диоклециан, заемайки половината от самия град. Той е един от най-запазените римски дворци.

Причини да отидем на почивка в Хърватия 8

Загреб

В столицата на Хърватия можете да намерите десетки музеи, исторически сгради, крепости и катедрали.

Причини да отидем на почивка в Хърватия 9

Кърка

Кърка е друг национален парк в Хърватия. В него се намира малкият остров Висовац, където е разположен францискански манастир и музей към него.

Причини да отидем на почивка в Хърватия 10

Хвар

Хвар е един южнодалматинските острови, разположени в Адриатическо море. Той е бивша колония на Гърция, чието име преди е било „Фарос“, в превод „фар“.

Причини да отидем на почивка в Хърватия 11

Остров Корчула

Това е друг голям остров в Хърватия, разкриващ китни местенца за отдих и почивка.

Причини да отидем на почивка в Хърватия 12

Разгледайте офертите ни за Хърватия ТУК и опознайте една от най-посещаваните европейски дестинации!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.